Cornulete in doua culori cu dulceata

de gaby_gabytza in Dulciuri, 12 Aug 2011 | 3860 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1,5 kg faina
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 cub drojdie
  • 1 sticluta rom
  • 1 borcan dulceata de visine
  • Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 250 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete in doua culori cu dulceata:

Preparare cornuletele in doua culori cu dulceata


Punem intr-un lighean laptele, uleiul, zaharul, sticluta de rom, drojdia dizolvata cu un pic de otet, 3 linguri faina si amestecam. Lasam cam 5 minute aluatul sa se odihnesca cat sa se dizolve bine drojdia .Dupa aceea adugam 500 g faina si amestecam iarasi. Impartim coca in doua lighenase, in primul lighenas adaugam peste coca 5 plicuri zahar vanilat si faina cat sa se desprinda aluatul de pe mana si amestecam, iar in al doilea lighenas punem peste coca cacoa si faina tot asa ca in celalalt lighenas si amestecam.


Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Luam o bucata din primul aluat si intindem o foaie subtire cat sa se vada prin el si ii facem o forma rotunda (eu am facut cu o farfurie lata) si asa repetam si cu celalat aluat si punem una peste alta.Taiem triunghiuri si umplem cu cate un pic de dulceata, sa nu punem prea mult ca o sa curga afara. Incepem sa le invartim si le punem in tava, putem sa inversam foile. Sa le punem mai rare caci ele o sa creasca si sa le punem cu capatul in jos ca sa nu se desfaca.


Dam tava la cuptor. Facem siropul punand apa si zaharul la fiert, iar dupa ce s-a fiert dam sa se raceasca. Scoatem cornuletele in doua culori cu dulceata cand s-au rumenit si le dam repede prin siropul rece, iar deasupra putem sa punem zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in doua culori cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mirela0911 1

14.08.2011, 12:15

ce interesante sunt in doua culori, arata bine

lilik 1

14.08.2011, 13:19

f frumoase si delicioase

vergi 1

14.08.2011, 19:50

ce-mi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat