Cornulete in doua culori cu dulceata

de gaby_gabytza in Dulciuri, 12 Aug 2011 | 6085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1,5 kg faina
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 cub drojdie
  • 1 sticluta rom
  • 1 borcan dulceata de visine
  • Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 250 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete in doua culori cu dulceata:

Preparare cornuletele in doua culori cu dulceata

Punem intr-un lighean laptele, uleiul, zaharul, sticluta de rom, drojdia dizolvata cu un pic de otet, 3 linguri faina si amestecam. Lasam cam 5 minute aluatul sa se odihnesca cat sa se dizolve bine drojdia .Dupa aceea adugam 500 g faina si amestecam iarasi. Impartim coca in doua lighenase, in primul lighenas adaugam peste coca 5 plicuri zahar vanilat si faina cat sa se desprinda aluatul de pe mana si amestecam, iar in al doilea lighenas punem peste coca cacoa si faina tot asa ca in celalalt lighenas si amestecam.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Luam o bucata din primul aluat si intindem o foaie subtire cat sa se vada prin el si ii facem o forma rotunda (eu am facut cu o farfurie lata) si asa repetam si cu celalat aluat si punem una peste alta.Taiem triunghiuri si umplem cu cate un pic de dulceata, sa nu punem prea mult ca o sa curga afara. Incepem sa le invartim si le punem in tava, putem sa inversam foile. Sa le punem mai rare caci ele o sa creasca si sa le punem cu capatul in jos ca sa nu se desfaca.

Dam tava la cuptor. Facem siropul punand apa si zaharul la fiert, iar dupa ce s-a fiert dam sa se raceasca. Scoatem cornuletele in doua culori cu dulceata cand s-au rumenit si le dam repede prin siropul rece, iar deasupra putem sa punem zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in doua culori cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza de vaci si gem de caise

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Cordon Bleu: Rețeta clasică de pui cu brânză și șuncă

ieri la 14:18

Gomboti cu prune - Reteta gustoasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 25.07 la 17:08

Cupcakes cu Crema Pufoasa si Aerata, cu Mascarpone si Frisca

pe 25.07 la 13:54

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura albinuta (dulcinea)