Desert prajitura turnata cu piersici

de Panacris in Dulciuri, 10 Aug 2019 | 2760 vizualizari

 

Cum spunea Arghezi:
"Astazi în sufragerie

Dormitau pe-o farfurie, 

Necajite si mânjite, 

Zece oua înrosite."
 
La mine,  in sufragerie, dormitau pe-o farfurie, vreo cinic piersici necajite ;) Si iaca le-am facut fericite, transformandu-le intr-un desert rapid si minunat.  

 

INGREDIENTE

  • Piersici coapte cca. 5 bucati,
  • Zahar brun cca. 100g,
  • Oua 5 bucati,
  • Zahar tos 15 linguri,
  • Smantana 5 linguri cu varf,
  • Ulei de floarea soarelui 15 linguri,
  • Zahar vanilinat 1 plic,
  • Sare ½ lingurita,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Faina alba de grau cca. 300 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu piersici:

Piersicile se curate de coaja, apoi se taie in felii grosiere, adica mai mari.

Intr-o cratita rezistenta la caldura, se aseaza feliile de piersici si se presara zaharul brun, se da la cuptor in cuptorul preincins, la 200 grade cca. 10 minute, pana se topeste zaharul si se obtine o crusta de caramel.

Intre timp se amesteca energic ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilinat pana se obtine o crema fina.

Apoi se adauga smantana, amestecandu-se usot pana ce se inglobeaza in crema de mai sus. Se toarna uleiul in fir subtire si se amesteca pan ace se incorporeaza in compozitia de oua si smantana.

Praful de copt se cerne impreuna cu faina, apoi se adauga usor in aluat, amestecandu-se pana ce se incoporeaza si se obtine un aluat omogen, ce curge usor, un pic mai gros decat cel de clatite.

Aluatul obtinut se toarna peste fructele usor carameelizate și se da la copt in cuptorul preincins cca. 15 minute la 200 grade, apoi inca 15 minute sau cat e necesar pana ce trece testul scobitorii la 170 grade.

Prajitura se rastoarna fierbinte pe un platou, altfel riscati sa nu se mai dezlipeasca de fundul tavii.

Se serveste calda cu adaos de inghetata sau rece ca atare.

 

Spor si pofta buna! 

TIPS-URI

1

se pot folosi si caise, nectarine, prune chiar si gutui

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone