Prajitura cu mere

de Cris2711 in Dulciuri, 5 Noi 2016 | 1167 vizualizari

 

Ne era tare dor de o prajitura cu mere si arome,inspirata din reteta Dianei,Savoriurbane, m-am pus pe treaba si a iesit atat de buna.Multumesc pe aceasta cale pentru asa o reteta minunata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 2 kg mere dulci acrisoare
  • cam 200 gr. zahar(in functie de soiul merelor)
  • scortisoara dupa gust-eu am pus un varf bun de cutit
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 60-80 gr nuci sau alune macinate

Pentru aluat:

  • 1/2 kg faina alba
  • 1 pachet de unt-250 de grame
  • 120 gr. zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru uns deasupra :
  • 1 galbenus de ou
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Pregatirea aluatului fraged:


Intr-un castron se pun faina si untul.Se mixeaza bine apoi se adauga restul ingredientelor.Se mixeaza in continuare dar nu excesiv,altfel dupa coacere va fi mai tare.Daca aveti aparat,atunci se pun toate ingredientele din start impreuna.


Aluatul se da apoi la rece,in folie alimentara, pentru o ora.


Intre timp se pregateste umplutura:


Se spala merele bine ,apoi se sterg cu un prosop de bucatarie curat,apoi se rad pe razatoarea mare cu coaja cu tot.Se poate si fara coaja,eu am ras asa ,merele sunt proaspete iar cojile sunt pline de vitamine.


Nuca macinata sau alunele macunate se prajesc putin se toaca marunt.Eu am avut gata rasa.


Eu am adaugat nuca,coaja de lamaie ,zaharul pudra si scortisoara in merele rase si scurse bine de sucul de mere lasat de la ras.In reteta originala aceste ingrediente sunt puse pe aluatul de jos inainte de a pune umplutura.


Aluatul se scoate de la rece ,se imparte in doua.


Primul aluat se intinde cu sucitorul,al doilea se da la rece.


Se pune cu grija in tava unsa in prealabil,se inteapa bine cu furculita,apoi se toarna umplutura de mere peste aluat.


Se scoate si a doua jumatate de aluat de la frigider,se repeta procedura.


Apoi intindem cu o pensula galbenusul de ou peste aluat si se da la cuptorul preincalzit la 170 de ° C cam 50 de minute.


Pentru ca fiecare cuptor este diferit ,cand capata o culoare aurie,se face testul cu scobitoarea .


Se lasa la racit cel putin o jumatate de ora si se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna dragii mei!

 

TIPS-URI

1

Aluatul se poate face si din amestec de unt-untura- 100gr unt si 100 gr. untura

2

Se serveste rece langa o ceasca de cafea sau o cana cu lapte

3

Merele rase cu coaja cu tot sunt foarte delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Mutulica 1

09.11.2016, 18:03

Si mie imi place prajitura asta!

Cris2711 1

09.11.2016, 20:45

Dia ,Iri,Mihaela sofort),Anca ,Costel deci avem si asemanari

oanapl 1

25.01.2017, 16:57

Nu refuz o portie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere