Cremă de zahăr ars

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 8 Dec 2011 | 2180 vizualizari

 

O delicioasa crema de zahar ars pe care am facut-o sub atenta indrumare a mamei!
Pana acum aveam impresia ca se face greu crema de zahar ars, dar de acum inainte o voi face singura, nu-i greu deloc:)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 13 linguri de zahar,
  • 1 litru de lapte,
  • esenta de lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă de zahăr ars:

Am incalzit putin laptele, dar atentie sa fie doar caldut.



Am batut ouale bine impreuna cu 6 linguri de zahar. Le-am adaugat peste laptele caldut si am amestecat bine.



Am pus si esenta de lamaie.



Pe foc am incalzit o cratita si am pus in ea 7 linguri de zahar. L-am lasat sa se topeasca, apoi cand s-a caramelizat l-am intins pe peretii cratitei uniform.



Am adaugat laptele cu ouale si am pus cratita la cuptor.



Am lasat-o pana cand s-a inchegat si s-a desprins de pe margini.



Am lasat crema sa se raceasca si am servit-o de la frigider, impreuna cu mult sos.



Daca nu va place prea cramelizata, mariti cantitatea de oua si lapte sau reduceti nr de linguri de zahar pt caramel.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă de zahăr ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Dana_Retetegg 1

09.12.2011, 22:20

MIUTA 1

09.12.2011, 23:02

Foarte buna

Dana_Retetegg 1

10.12.2011, 12:07

Merci Miuta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cremă de zahăr ars cu zmeură – Multicooker