Cornulete umplute cu branza

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 7 Sep 2013 | 2820 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 gr. faina
  • 150 gr. unt moale (la temperatura camerei)
  • sare dupa gust
  • 1/4 lingurita zahar
  • 1/2 cub drojdie
  • putina apa calduta (cca 70-100 ml)

Umplutura:

  • 1 cutie branza Ceva Fin pufos
  • cca 100 gr. branza feta

Decor:

  • chimen
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete umplute cu branza:

Pregatim mai intai amestecul de branzeturi: se zdrobeste branza Feta cu o furculita, se adauga crema de branza Ceva Fin pufos de la Delaco. Cine doreste poate pune si in umplutura chimen, eu am lasat-o simpla, doar cu gust de branza.

Prepararea aluatului:   Amestecam deojdia cu zaharul si putina apa calduta, adaugam o lingura de faina si lasam la dospit cca 10 min.

Agaugam apoi untul si restul ingredientelor, obtinem un aluat elastic, nelipicios. Lasam aluatul acoperit sa se odihneasca cca 10 min., timp in care isi va dubla volumul daca il tineti acoperit cu un prosop sa fie ferit de curenti.

Infainam masa de lucru,impartim aluatul in 4 portii aprox. egale.

Intindem o bila de aluat, o impartim cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din crema de branza pregatita intre timp. Rulam cornuletele si le asezm in tava, pe hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 3 bile de aluat ramase.

Se ung cu ou batut, se presara chimen si se dau la cuptor la temperatura medie pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete umplute cu branza-0
Cornulete umplute cu branza-1
Cornulete umplute cu branza-2
Cornulete umplute cu branza-3
Cornulete umplute cu branza-4
Cornulete umplute cu branza-5
Cornulete umplute cu branza-6
Cornulete umplute cu branza-7

COMENTARII (20)

simona72

simona72 1

08.09.2013, 09:49

Tare bune!!

Corinuta

Corinuta 1

08.09.2013, 13:32

dai si mie ca tare-mi plac!

diaconta

diaconta 1

08.09.2013, 23:19

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!