Cornuri a la Luca

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2020 | 756 vizualizari

 

Covrigăria Luca, e cea mai ieftină variantă de mic dejun, prânz sau cină, nu numai pentru studenți ci și pentru bugetari! :D J))
Zmeișorii nu ratează niciodată, covrigăria, când sunt prin zonă, așa de poftă ;)
Acum s-au cam închis covrigăriile așa că m-am conformat și am făcut și eu așa de poftă, mă rog cu mici modificări ;)
 
Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • făină albă de grâu 500 g,
  • sare de mare 1 lingură,
  • zahăr tos 1 lingură,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • cca. 7 g, apă 400 ml,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Pentru umplutură:
  • ketchup 4 linguri,
  • oregano uscat 1 lingură,
  • brânză topită feliată 8 felii,
  • șuncă presată 8 felii,
  • ceapă verde 4 fire,
  • Pentru topping:
  • ouă de găină 1 bucată,
  • semințe de susan alb,
  • parmesan ras.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri a la Luca:

Eu, de obicei, mă folosesc de ajutorul nr. 4 din Casa Zmeilor, Maricica bis, mașina de frământat și dospit pâine.


Se poate prepara și clasic, manual, sau cu ajutorul unui robot de bucătărie.


Să revin! În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.


Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, în felii radiale, apoi pe fiecare felie câte o linguriță de ketchup, se întinde cu dosul liguriței pe toată suprafața, se presară oregano, câte o bucată de brânză feliată, șuncă, câteva fire de ceapă verde.


Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o tavă termorzistentă, se ung cu ou bătut, se presară cu parmesan și semințe.


Se pun la copt la foc mediu, 180 grade, cca. 30 de minute.


Se pot servi calde sau reci.



Spor la treabă și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri a la Luca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Tabita _ 1

10.04.2020, 03:18

Rocsi 1

11.04.2020, 20:42

Cu siguranta sunt mult mai bune pregatite in casa!

dantes 1

14.04.2020, 11:37

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Croque Madame/Croque Monsieur
  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Inghetata cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:22

Tort racoros cu capsuni

de VI 1

ieri la 09:20

Salau si stiuca la cuptor

pe 01.06 la 20:56

Miel cu usturoi si otet balsamic

pe 01.06 la 20:30

Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

pe 31.05 la 22:49

RETETA RECOMANDATA
Cornuri umplute