Cornuri cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 23 Mar 2012 | 5705 vizualizari

 

Cine ma cunoaste stie deja ca-mi plac lucrurile bine facute, dar facute repede. :))) Imi doream de multa vreme sa fac aluat de foietaj, din care sa fac niste cornuri simple sau cu ciocolata, dar procesul de fabricatie mi-a taiat tot elanul. Asa se face ca atunci cand am gasit reteta de aluat de foietaj rapid intr-o carte veche de bucate m-am grabit sa o testez.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita sare
  • 200 g unt
  • 200 ml apa
  • 100 g ciocolata pentru umplutura
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si punem oul, ulieul, otetul si sarea. Framantam apoi adaugand apa calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.



Aluatul obtinut se intinde in foaie subtire si rotunda. Se unge apoi cu untul moale, la temperatura camerei. Taiem foaia in 8 segmente de cerc, egale intre ele, lasand mijlocul netaiat. In continuare, fiecare segment de cerc se intoarce peste cercul din mijlocul foii, lipindu-le. Ordinea de intoarcere si asezare se face succesiv, numai din pozitiile opuse fata in fata. Astfel vom suprapune: 1 cu 2; 3 cu 4; 5 cu 6; 7 cu 8.


Coca se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru 2 ore.



Se intinde apoi cu sucitorul o foaie de cca 0.5 cm grosime, pe care o impaturim in 3, pe lungime, apoi inca o data in 3. Se intinde din nou cu sucitorul, in foaie subtire si dreptunghiulara. Taiem foaia in 2 pe lungime, apoi fiecare parte o taiem in triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem cate un patratel de ciocolata, apoi rulam de la baza catre varf.



Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou desfacut cu putin lapte.


Dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.


PS: Si pentru a evita orice fel de confuzii sau neplaceri, tin sa precizez ca aceste cornulete sunt mai degraba crocante, nu tari, dar suficient de crocante incat sa faca "crantz" :)))) Pentru un rezultat moale si pufos, vezi reteta de croissant. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

naomy 1

28.03.2012, 01:56

ce bine arata am sa incerc si eu

oana_pisicutza16 1

29.03.2012, 18:01

yamii arata foarte bine vreau si eu

Miha 1

29.03.2012, 18:18

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu Nutella