Cornuri cu gem

de Irina in Dulciuri, 2 Mar 2015 | 1528 vizualizari

 

Imi aduc aminte de vremea copilariei, cand venea bunicul la noi, incarcat cu bunatati din gospodaria lui. Tin minte borcanul mare cu lapte acru (sau batut?) pe care il punea pe masa, ouale, merele si perele culese din pomii din gradina din spatele casei. Aveau alt gust, nu-i asa? Gust dupa care tanjesc azi si incerc pe cat posibil sa-l regasesc. Hai ca am cam deviat de la subiect, dar asa mi se intampla cand ma napadesc amintirile...:))
Ideea e ca aveam lapte acru in casa si m-am gandit ca bun ar fi daca as face niste cornuri cu el. De data aceasta umplute cu gem. Iata si reteta de cornuri cu gem:

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte acru
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 g unt
  • gem de macese
  • gem de capsuni
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • 1 lingura cu zahar presarat peste cornuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete.


Am lasat aluatul la crescut, avand grija sa fie cald in bucatarie.


Dupa ce a crescut aluatul, am presarat faina pe blatul de lucru si am intins o foaie din aluat.


Am decupat-o in patru, dupa care, fiecare bucata am taiat-o in trei.


Am pus pe fiecare triunghi format gem si am rulat cornurile, dinspre baza triunghiului spre varf.


Am uns fiecare corn cu galbenus de ou, dupa care am presarat si zahar pe deasupra.


Am mai lasat o vreme cornurile sa se odihneasca, apoi le-am pus la cuptor, cam 30 minute.


Au iesit rumene, pufoase, numai bune de mancat.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

02.03.2015, 19:07

bune bune

Rocsi 1

02.03.2015, 20:58

Am venit sa iau doua cornuri

mirela0911 1

03.03.2015, 13:18

Astea-s bune rau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu budinca de lamaie si nuca de cocos