Cornuri cu gem

de Irina in Dulciuri, 2 Mar 2015 | 2618 vizualizari

 

Imi aduc aminte de vremea copilariei, cand venea bunicul la noi, incarcat cu bunatati din gospodaria lui. Tin minte borcanul mare cu lapte acru (sau batut?) pe care il punea pe masa, ouale, merele si perele culese din pomii din gradina din spatele casei. Aveau alt gust, nu-i asa? Gust dupa care tanjesc azi si incerc pe cat posibil sa-l regasesc. Hai ca am cam deviat de la subiect, dar asa mi se intampla cand ma napadesc amintirile...:))
Ideea e ca aveam lapte acru in casa si m-am gandit ca bun ar fi daca as face niste cornuri cu el. De data aceasta umplute cu gem. Iata si reteta de cornuri cu gem:

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte acru
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 g unt
  • gem de macese
  • gem de capsuni
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • 1 lingura cu zahar presarat peste cornuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete.


Am lasat aluatul la crescut, avand grija sa fie cald in bucatarie.


Dupa ce a crescut aluatul, am presarat faina pe blatul de lucru si am intins o foaie din aluat.


Am decupat-o in patru, dupa care, fiecare bucata am taiat-o in trei.


Am pus pe fiecare triunghi format gem si am rulat cornurile, dinspre baza triunghiului spre varf.


Am uns fiecare corn cu galbenus de ou, dupa care am presarat si zahar pe deasupra.


Am mai lasat o vreme cornurile sa se odihneasca, apoi le-am pus la cuptor, cam 30 minute.


Au iesit rumene, pufoase, numai bune de mancat.



Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

02.03.2015, 20:58

Am venit sa iau doua cornuri

mirela0911 1

03.03.2015, 13:18

Astea-s bune rau!

Ancutsa 1

17.11.2019, 16:23

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu dulceata de prune