Cornuri cu gem de capsuni

de carmenvlad in Dulciuri, 20 Apr 2011 | 5746 vizualizari

 

Pentru micul dejun din zilele de post, alaturi de o ceasca de ceai.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina + 100 g daca aluatul este prea moale
  • 250 ml apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 varf sare
  • Coaja rasa de portocale
  • Esenta de rom
  • 4 linguri miere
  • 1 borcan gem de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem de capsuni:

Se dizolva drojdia intr-un castron  cu cateva linguri de zahar si putina apa calda. Se adauga putina faina si se lasa 10 minute la dospit. Se cerne faina si se adauga peste maiaua din castron. Se pune apa minerala, un varf de sare si coaja de potrocala. Se framanta bine si apoi se adauga uleiul si esenta de rom. Se lasa aluatul acoperit cu un servet curat sa creasca timp de 40 de minute.

Se intinde o foaie, se taie patrate, se pune cate o lingurita de gem si se ruleaza sub forma de corn. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei si se mai lasa sa creasca 10-15 minute.  Se ung cu pensula, cu apa amestecata cu zahar pudra si se dau la cuptor pentru 25-30 de minute. Cand sunt aproape gata se ung cu pensula cu miere. Se mai lasa 5 minute si se scot de la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelaM 1

20.04.2011, 14:44

ce frumoase sunt

mirela0911 1

20.04.2011, 17:34

Si eu vreau 2 daca se poate

elena1988 1

21.04.2011, 09:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!