Cornuri cu gem de capsuni

de carmenvlad in Dulciuri, 20 Apr 2011 | 6613 vizualizari

 

Pentru micul dejun din zilele de post, alaturi de o ceasca de ceai.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina + 100 g daca aluatul este prea moale
  • 250 ml apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 varf sare
  • Coaja rasa de portocale
  • Esenta de rom
  • 4 linguri miere
  • 1 borcan gem de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem de capsuni:

Se dizolva drojdia intr-un castron cu cateva linguri de zahar si putina apa calda. Se adauga putina faina si se lasa 10 minute la dospit. Se cerne faina si se adauga peste maiaua din castron. Se pune apa minerala, un varf de sare si coaja de potrocala. Se framanta bine si apoi se adauga uleiul si esenta de rom. Se lasa aluatul acoperit cu un servet curat sa creasca timp de 40 de minute.


Se intinde o foaie, se taie patrate, se pune cate o lingurita de gem si se ruleaza sub forma de corn. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei si se mai lasa sa creasca 10-15 minute. Se ung cu pensula, cu apa amestecata cu zahar pudra si se dau la cuptor pentru 25-30 de minute. Cand sunt aproape gata se ung cu pensula cu miere. Se mai lasa 5 minute si se scot de la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mihaelaM 1

20.04.2011, 14:44

ce frumoase sunt

mirela0911 1

20.04.2011, 17:34

Si eu vreau 2 daca se poate

elena1988 1

21.04.2011, 09:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Coaja de portocala confiata