Cornuri cu gem de capsuni

de carmenvlad in Dulciuri, 20 Apr 2011 | 6390 vizualizari

 

Pentru micul dejun din zilele de post, alaturi de o ceasca de ceai.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina + 100 g daca aluatul este prea moale
  • 250 ml apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 varf sare
  • Coaja rasa de portocale
  • Esenta de rom
  • 4 linguri miere
  • 1 borcan gem de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem de capsuni:

Se dizolva drojdia intr-un castron cu cateva linguri de zahar si putina apa calda. Se adauga putina faina si se lasa 10 minute la dospit. Se cerne faina si se adauga peste maiaua din castron. Se pune apa minerala, un varf de sare si coaja de potrocala. Se framanta bine si apoi se adauga uleiul si esenta de rom. Se lasa aluatul acoperit cu un servet curat sa creasca timp de 40 de minute.


Se intinde o foaie, se taie patrate, se pune cate o lingurita de gem si se ruleaza sub forma de corn. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei si se mai lasa sa creasca 10-15 minute. Se ung cu pensula, cu apa amestecata cu zahar pudra si se dau la cuptor pentru 25-30 de minute. Cand sunt aproape gata se ung cu pensula cu miere. Se mai lasa 5 minute si se scot de la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mihaelaM 1

20.04.2011, 14:44

ce frumoase sunt

mirela0911 1

20.04.2011, 17:34

Si eu vreau 2 daca se poate

elena1988 1

21.04.2011, 09:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu sos de ciocolata cu cafea