Cornuri cu gem de cirese

de anca_rm in Prajituri, 29 Ian 2014 | 12600 vizualizari

 

Bune la pachet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 0.5 l lapte
  • 15 gr drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • gem (de care va place)
  • 1 ou
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem de cirese:

 

Faina o cernem

 Incalzim 250 ml lapte , sa fie caldut nu foarte cald, si dizolvam drojdia , zaharul si 2-3 linguri de faina .

 Acoperim vasul cu un prospop si lasam la loc cald sa creasca cam 15 minute

 Restul de faina o punem intr-un vas mai mare si facem in mijloc o gropita.

 Turnam laptele cu drojdia , adaugam uleiul si framantam , adaugam treptat si restul de lapte.

 In functie de faina s-ar putea sa mai aveti nevoie de lapte , sau sa nu-l folositi pe tot.

 Trebuie sa obtinem un aluat dens care se desprinde de maini .

 Acoperim din nou si lasam pana isi dubleaza volumul .

 Cu sucitorul intindem foaia de aluat pe masa de lucru presarata cu faina, facem o foaie cam de 0.5 cm grosime .

 Taiem in patratele 10x10 , punem intr-o parte o lingurita de gem , si pe partea opusa taiem cu cutitul niste fasii .

 Rulam si apasam marginile ca sa nu iasa compozitia  in timpul coacerii .

 Repetam operatiunea pana terminam.

 Asezam cornurile astfel formate in tavi si acoperim tavile cu un prosop .

 Cand cuptorul este cald , ungem cornurile cu o pensula pe care o inmuiem intr-un ou batut cu furculita .

 Dam la cuptor pentru 30 minute , la 180 grade .

 Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice gem sau alta umplutura

2

mie mi-au iesit 25 bucati

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (51)

anca_rm 1

30.01.2014, 09:31

Rocsi

anca_rm 1

30.01.2014, 09:31

Timea

anca_rm 1

30.01.2014, 09:31

Diana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert inimioare cu ciocolata