Cornuri cu gem de cirese

de anca_rm in Prajituri, 29 Ian 2014 | 7518 vizualizari

 

Bune la pachet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 0.5 l lapte
  • 15 gr drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • gem (de care va place)
  • 1 ou
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem de cirese:


Faina o cernem


Incalzim 250 ml lapte , sa fie caldut nu foarte cald, si dizolvam drojdia , zaharul si 2-3 linguri de faina .


Acoperim vasul cu un prospop si lasam la loc cald sa creasca cam 15 minute


Restul de faina o punem intr-un vas mai mare si facem in mijloc o gropita.


Turnam laptele cu drojdia , adaugam uleiul si framantam , adaugam treptat si restul de lapte.


In functie de faina s-ar putea sa mai aveti nevoie de lapte , sau sa nu-l folositi pe tot.


Trebuie sa obtinem un aluat dens care se desprinde de maini .


Acoperim din nou si lasam pana isi dubleaza volumul .


Cu sucitorul intindem foaia de aluat pe masa de lucru presarata cu faina, facem o foaie cam de 0.5 cm grosime .


Taiem in patratele 10x10 , punem intr-o parte o lingurita de gem , si pe partea opusa taiem cu cutitul niste fasii .


Rulam si apasam marginile ca sa nu iasa compozitia in timpul coacerii .


Repetam operatiunea pana terminam.


Asezam cornurile astfel formate in tavi si acoperim tavile cu un prosop .


Cand cuptorul este cald , ungem cornurile cu o pensula pe care o inmuiem intr-un ou batut cu furculita .


Dam la cuptor pentru 30 minute , la 180 grade .


Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice gem sau alta umplutura

2

mie mi-au iesit 25 bucati

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

anca_rm 1

30.01.2014, 09:31

Rocsi

anca_rm 1

30.01.2014, 09:31

Timea

anca_rm 1

30.01.2014, 09:31

Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti mocha