Desert prajitura cu lapte condensat

de cristina1985 in Prajituri, 25 Noi 2017 | 2154 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 2 lg smantana sau iaurt
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 400 g unt
  • 800 g (2 cutii mici) lapte condensat caramelizat (se gaseste pe internet)
  • Optional :
  • ciocolata neagra
  • zahar pudra
  • piscoturi
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu lapte condensat:

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul in frigider 30 minute. Se imparte in 3 bucati, din care se intind foi. Se tin la cuptor 10 minute sau pana sunt gata.


Crema: untul, la temperatura camerei, se mixeaza, apoi se adauga treptat, laptele condensat caramelizat (va recomand sa-l luati caramelizat pentru a nu exploda cel simplu, fiert pe aragaz). Se amesteca cu telul, pentru ca este groasa crema si s-ar putea sa va stricati mixerul.


Se ung primele doua foi cu crema, iar pe ultima se presara zahar sau cine doreste, ciocolata neagra topita pe baie de aburi.


Mi-a ramas crema si cum am avut piscoturi si banane in casa, am mai facut 3 deserturi la borcan. Am pus piscoturi, crema, banane, iar piscoturi si lapte condensat caramelizat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

oanapl 1

27.11.2017, 23:00

Delicioasă!

cristina1985 1

28.11.2017, 12:01

Multumesc! E mai buna, dupa ce sta la frigider.

dantes 1

28.11.2017, 16:39

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Afinata de casa

de oanapl 7

ieri la 22:56

Paste cu smantana si parmezan

de oanapl 7

ieri la 22:30

Ciorba de fasole cu afumatura

de oanapl 7

ieri la 22:25

Tajina de picior/rasol de miel

ieri la 20:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec pufos cu cacao
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Afinata de casa

de oanapl 7

ieri la 22:56

Paste cu smantana si parmezan

de oanapl 7

ieri la 22:30

Ciorba de fasole cu afumatura

de oanapl 7

ieri la 22:25

Tajina de picior/rasol de miel

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Ecler