Chec zebra

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 22 Dec 2011 | 4048 vizualizari

 

Nu prea arata el a zebra, prima oara cand l-am facut a iesit mult mai bine insa nu am poze bune, dar va asigur ca e delicios si foarte usor de facut, reteta o am de aici http://www.bucataras.ro/retete/chec-zebra-24242.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt 
  • 300 g zahar 
  • 6 oua 
  • 60 g cacao 
  • 1 praf de copt 
  • un praf de sare 
  • esenta de vanilie 
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Mixam untul la temperatura camerei, pana devine spuma, adaugam apoi zaharul si mixam pana ce acestea nu se mai simte, apoi punem ouale unul cate unul, mixam pana se omogenizeaza compozitia. Amestecam apoi faina cernuta cu fraful de copt si o incorporam putin cate putin in compozitie, punem si esenta de vanilie si omogenizam. Compozitia rezultata o impartim in 2 parti egale, una o lasam alba iar intr-una bagam cacao si esenta de rom.


Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si o ungem cu ulei si incepem sa punem din compozitie astffel: Punem o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii.


Bineinteles ca am avut din nou ajutorul langa mine si cam asa arata dupa ce si-a bagat manutele prin aluat :) Coacem la cuptorul preincalzit 30 de minute.


Se taie dupa ce se raceste.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Lau 1

22.12.2011, 21:18

pufos si bun

mamaieelena 1

22.12.2011, 22:12

bun,bun

MotanLaOale 1

23.12.2011, 08:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Prajitura zebrata