Chec zebra

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 22 Dec 2011 | 3806 vizualizari

 

Nu prea arata el a zebra, prima oara cand l-am facut a iesit mult mai bine insa nu am poze bune, dar va asigur ca e delicios si foarte usor de facut, reteta o am de aici http://www.bucataras.ro/retete/chec-zebra-24242.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt 
  • 300 g zahar 
  • 6 oua 
  • 60 g cacao 
  • 1 praf de copt 
  • un praf de sare 
  • esenta de vanilie 
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Mixam untul la temperatura camerei, pana devine spuma, adaugam apoi zaharul si mixam pana ce acestea nu se mai simte, apoi punem ouale unul cate unul, mixam pana se omogenizeaza compozitia. Amestecam apoi faina cernuta cu fraful de copt si o incorporam putin cate putin in compozitie, punem si esenta de vanilie si omogenizam. Compozitia rezultata o impartim in 2 parti egale, una o lasam alba iar intr-una bagam cacao si esenta de rom. 

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si o ungem cu ulei si incepem sa punem din compozitie astffel: Punem o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii.

Bineinteles ca am avut din nou ajutorul langa mine si cam asa arata dupa ce si-a bagat manutele prin aluat :) Coacem la cuptorul preincalzit 30 de minute.

Se taie dupa ce se raceste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec zebra-0
Chec zebra-1
Chec zebra-2
Chec zebra-3
Chec zebra-4
Chec zebra-5

COMENTARII (12)

Lau

Lau 1

22.12.2011, 21:18

pufos si bun

mamaieelena

mamaieelena 1

22.12.2011, 22:12

bun,bun

MotanLaOale

MotanLaOale 1

23.12.2011, 08:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!