Chec zebra

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 22 Dec 2011 | 3985 vizualizari

 

Nu prea arata el a zebra, prima oara cand l-am facut a iesit mult mai bine insa nu am poze bune, dar va asigur ca e delicios si foarte usor de facut, reteta o am de aici http://www.bucataras.ro/retete/chec-zebra-24242.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt 
  • 300 g zahar 
  • 6 oua 
  • 60 g cacao 
  • 1 praf de copt 
  • un praf de sare 
  • esenta de vanilie 
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Mixam untul la temperatura camerei, pana devine spuma, adaugam apoi zaharul si mixam pana ce acestea nu se mai simte, apoi punem ouale unul cate unul, mixam pana se omogenizeaza compozitia. Amestecam apoi faina cernuta cu fraful de copt si o incorporam putin cate putin in compozitie, punem si esenta de vanilie si omogenizam. Compozitia rezultata o impartim in 2 parti egale, una o lasam alba iar intr-una bagam cacao si esenta de rom.


Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si o ungem cu ulei si incepem sa punem din compozitie astffel: Punem o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii.


Bineinteles ca am avut din nou ajutorul langa mine si cam asa arata dupa ce si-a bagat manutele prin aluat :) Coacem la cuptorul preincalzit 30 de minute.


Se taie dupa ce se raceste.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Lau 1

22.12.2011, 21:18

pufos si bun

mamaieelena 1

22.12.2011, 22:12

bun,bun

MotanLaOale 1

23.12.2011, 08:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat