Cornuri cu gem de mere

de mirela0911 in Prajituri, 26 Iul 2011 | 5175 vizualizari

 

Reteta de cornuri pufoase e de la Miha. Mersi!

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 550 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 50g unt
  • un varf lgt. sare
  • 1 lgt coaja de portocala
  • Pt. umplutura:
  • un borcan de gem de mere
  • 3 lg nuca macinata
  • Pt. uns:
  • 1 ou
  • 2 lg lapte
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem de mere:

Faina se cerne si se amesteca cu drojdia uscata si se lasa 15 minute asa. Zaharul se topeste in laptele caldut. Ouale se bat bine, iar untul se topeste si se lasa la racit.


Se face o gropita in mijloc, se toarna laptele, untul, ouale, sarea si coaja de portocale. Se amesteca usor pana se inglobeaza toate dupa care framantam bine pana obtinem un aluat elastic si care nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.


Se imparte aluatul in doua. Se intind doua foi in forma de cerc, se imparte in opt triunghiuri. Pe fiecare triunghi, se pune cate o lingurita buna de umplutura facuta din gemul de mere (proaspat facut, primit de la soacra mea) si nuca macinata. Se ruleaza spre varf, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa cateva minute sa creasca.


Oul se bate cu cele doua lg de lapte, se pune zaharul vanilat si se bate bine. Se ung cornurile si se da la cuptor pana se rumenesc frumos. Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Bucataras Medi 1

27.07.2011, 21:13

frumusele mai sunt.....................

Corinuta 1

02.08.2011, 10:31

minunate!

adry88 1

12.08.2011, 10:34

arata tare bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si gem