Covoras pufos cu cirese

de ancutaCH in Prajituri, 1 Aug 2012 | 2917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri de faina
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri unt topit
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 600g cirese
  • zeama de lamaie
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covoras pufos cu cirese:

Se separa ouale. 

Ciresele se spala, se scot samburii si se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa in sita sa se scurga.

Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul in ploaie batand in continuare pana se incorporeaza zaharul.

Galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Se adauga untul topit.

Se incorporeaza si albusurile batute in compozitia de galbenusuri, iar apoi amestecand usor se incorporeaza si faina cernuta si praful de copt (amestecat cu faina).

Se toarna compozitia in tava tapetata cu unt si presarata cu faina.

Se presara ciresele pe deasupra si se da tava la cuptor la foc potrivit cam pt 40-45min.

Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei, se pudreaza cu zahar pudra si cu zaharul vanilat.

TIPS-URI

1

Se serveste cu ceai, lapte sau cafea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covoras pufos cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese