Desert prajitura turnata, cu branza si cirese

de mirela0911 in Prajituri, 3 Iul 2022 | 2836 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, racoroasa, cu fructe de sezon, perfecta pentru caldura de afara. Mai putin partea cu coptul! :D

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 3 oua mari
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 13 lg lapte
  • 50 ml ulei
  • 250 g faina alba
  • 1 plic praf de copt

Pt umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g branza Fagaras
  • 120 g zahar
  • 1 lgt zahar vanilat Bourbon
  • 1 ou
  • 2 lg rase gris
  • 500 g cirese
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata, cu branza si cirese:

Umplutura: Intr-un bol se pune branza, zaharul si zaharul vanilat, se zdrobesc usor apoi se pune si branza Fagaras. Se adauga oul si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se pun cele 2 lg de gris, se incorporeaza apoi se pun si ciresele fara samburi. Se amesteca totul cu o spatula si se lasa deoparte.

Blat: Se mixeaza ouale cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga laptele, uleiul, se mixeaza putin iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se imparte in doua.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din compozitie si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Se scoate tava din cuptor si se adauga compozitia de branza. Se niveleaza repede apoi se toarna peste branza restul din compozitia de aluat. Se intinde pe toata suprafata apoi se da tava din nou la cuptor pentru inca vreo 20 de minute. Se urmareste si cand este frumos rumenita deasupra se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi taiata.

Se portioneaza si se serveste rece. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 22 x 33 cm.

2

Se pot inlocui ciresele cu orice alte fructe de sezon.

3

Se poate pudra deasupra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata, cu branza si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Panacris 1

04.07.2022, 20:03

Hmm, interesantă și delicioasă!

Rocsi 1

05.07.2022, 20:56

De cate ori fac aceasta prajitura, imediat se termina! Este prea buna, cu fel si fel de fructe!

oanapl 1

06.07.2022, 20:08

Ce bunătate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura saseasca cu branza dulce