Cornuri cu gem si rahat

de Bianca20 in Dulciuri, 8 Aug 2015 | 5847 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500-550 g. faina;
  • 20 g. drojdie proaspata;
  • 3 galbenusuri;
  • 1 ou intreg;
  • 200 ml. lapte;
  • 50 g. unt;
  • 100 g. zahar;
  • coaja de la o lamaie;
  • un praf de sare;

Umplutura:

  • 100 g. gem de prune;
  • 150 g. rahat;
  • zeama de la o jumatate de lamaie;

In plus:

  • 1 galbenus;
  • 3 lg. apa;
  • 2 lg. ulei;
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem si rahat:

 Aluat: Faina se cerne intr-un bol incapator. Se adauga coaja de lamaie si se face o adancitura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Se adauga peste faina. Galbenusurile si oul intreg se mixeaza cu praful de sare si restul de zahar. Se adauga laptele putin caldut si se toarna peste faina. Se framanta usor si se mai adauga faina, daca mai este nevoie. Se pune si untul moale si se framanta timp de 6-10 minute pana se obtine un aluat usor lipicios, dar usor de modelat, putin mai moale decat ca cel pentru paine. Se acopera cu un prosop sau folie alimentara si se lasa la crescut timp de 60 de minute.

   Intre timp, se face umplutura. Rahatul se taie cubulete si se adauga peste el zeama de lamaie si gemul. Cand a crescut aluatul, se unge blatul de lucru cu ulei. Se pune aluatul si se intinde o foaie rotunde de 6-8 mm grosime. Se taie in doua, fiecare parte se taie si ea in doua si tot asa pana rezulta 16 parti triunghiulare. Se pune o lingurita de umplutura pe partea mai lata si se ruleaza. Se pun in tava si se las la crescut inca 30 de minute. Galbenusul ramas se amesteca cu apa si se ung cornurile dupa trecerea timpului. Se dau la cuptor la 180 de grade pentru 25 de minute. Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti folosi si drojdie uscata, pe care o amestecati cu o lingura de zahar si cu 2-3 linguri de lapte caldut;

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem si rahat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu nuca si rahat