Cornuri cu gem si rahat

de Bianca20 in Dulciuri, 8 Aug 2015 | 934 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500-550 g. faina;
  • 20 g. drojdie proaspata;
  • 3 galbenusuri;
  • 1 ou intreg;
  • 200 ml. lapte;
  • 50 g. unt;
  • 100 g. zahar;
  • coaja de la o lamaie;
  • un praf de sare;

Umplutura:

  • 100 g. gem de prune;
  • 150 g. rahat;
  • zeama de la o jumatate de lamaie;

In plus:

  • 1 galbenus;
  • 3 lg. apa;
  • 2 lg. ulei;
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem si rahat:

Aluat: Faina se cerne intr-un bol incapator. Se adauga coaja de lamaie si se face o adancitura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Se adauga peste faina. Galbenusurile si oul intreg se mixeaza cu praful de sare si restul de zahar. Se adauga laptele putin caldut si se toarna peste faina. Se framanta usor si se mai adauga faina, daca mai este nevoie. Se pune si untul moale si se framanta timp de 6-10 minute pana se obtine un aluat usor lipicios, dar usor de modelat, putin mai moale decat ca cel pentru paine. Se acopera cu un prosop sau folie alimentara si se lasa la crescut timp de 60 de minute.


Intre timp, se face umplutura. Rahatul se taie cubulete si se adauga peste el zeama de lamaie si gemul. Cand a crescut aluatul, se unge blatul de lucru cu ulei. Se pune aluatul si se intinde o foaie rotunde de 6-8 mm grosime. Se taie in doua, fiecare parte se taie si ea in doua si tot asa pana rezulta 16 parti triunghiulare. Se pune o lingurita de umplutura pe partea mai lata si se ruleaza. Se pun in tava si se las la crescut inca 30 de minute. Galbenusul ramas se amesteca cu apa si se ung cornurile dupa trecerea timpului. Se dau la cuptor la 180 de grade pentru 25 de minute. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti folosi si drojdie uscata, pe care o amestecati cu o lingura de zahar si cu 2-3 linguri de lapte caldut;

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bianca20 1

09.08.2015, 16:15

Merci!

-Licurici- 1

09.08.2015, 18:15

ce bune sunt

Rocsi 1

10.08.2015, 20:43

Sa stii ca as servi un corn cald

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08