Cornuri cu umplutura de pizza

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 6 Iul 2019 | 4007 vizualizari

 

Meniu copii
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Savori urbane. Cu siguranta, aceste cornuri cu umplutura de pizza vor fi pe placul oricarui mofturos.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml apa
  • 330 g sana
  • 550 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 200 g muschi file
  • 100 g cascaval
  • 280 g ciuperci din conserva
  • 2 masline
  • 50 g ketchup dulce
  • putin piper proaspat macinat
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat
  • In plus:
  • 2 galbenusuri
  • 2-4 linguri de lapte sau apa
  • seminte de susan
  • seminte de mac
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu umplutura de pizza:

Intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida.

Apa si sana se incalzesc putin (nu prea mult pentru ca sana se va branzi) si se pun peste drojdie. Se adauga o parte din faina cernuta si sarea si se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios, adaugand faina cat cuprinde. Se ung mainile cu ulei, se unge si castronul, iar aluatul se modeleaza (ungandu-l cu ulei) pana cand se formeaza o bila. Aceasta se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu o folie, apoi cu un prosop.

Intre timp, se pregateste umplutura.

Muschiul file se taie cubulete.

Cascavalul se da pe razatoarea cea mare.

Ciupercile se clatesc cu apa, se scurg si se taie marunt.

Maslinele se taie in felii mici.

Intr-un castron se pun muschiul file, cascavalul, ciupercile, maslinele, ketchupul, putin piper proaspat macinat,  putin busuioc uscat si putin oregano uscat si se amesteca totul.

Dupa ce coca a crescut, se imparte in doua si se intinde o parte pe masa de lucru infainata. Se taie in 8 triunghiuri, iar fiecare triunghi se umple cu amestecul pregatit si se impatureste sub forma de corn.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pun cornurile intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca putin, la loc cald, acoperite cu o folie. Dupa aceea, se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se preasara seminte de susan peste ele.

Se introduce tava la cuptor pana cand cornurile sunt bine coapte.

Intre timp, se pregatesc si celelalte cornuri in acelasi mod, numai ca in loc de seminte de susan se presara seminte de mac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu umplutura de pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

07.07.2019, 20:37

Imi plac asa mult si arata atat de bine! Mmmm, acum as savura doua bucati!

mihaelar63 1

09.07.2019, 10:56

Imi plac

dantes 1

10.07.2019, 17:01

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu lipie, sunca, branza si verdeturi