Cornuri fragede pentru un mic dejun delicios

de Lily_Musat in Piine, 11 Mar 2011 | 9729 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 grame de faina (eu am folosit Dobrogea 000),
  • 2 lingurite de sare,
  • 2 lingurite de zahar (daca doriti sa va iasa cornurile mai dulci, puneti mai mult zahar),
  • 4 galbenusuri,
  • 25 de grame de drojdie proaspata,
  • 60 de grame de untura de porc,
  • 250 ml de lapte. ame de untura de porc, 250 ml de lapte
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri fragede pentru un mic dejun delicios:

Faina se amesteca cu sarea. Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichid ( o sa vedeti cum se topeste drojdia in timp ce o amestecati cu zaharul- eu am folosit o furculita). Dupa ce s-a lichefiat, adaugati 4 linguri de lapte cladut si mai amestecati putin. In bolul cu faina faceti o gaura si turnati drojdia, apoi asezati recipientul intr-un loc caldut (daca stati la bloc, puteti sa il puneti pe calorifer, asa cum am facut eu :D) si il lasati acolo circa 10-12 minute, pana cand drojdia se umfla si se pot observa niste basici mici. Asa arata drojdia cand am adaugat-o in faina.



Cele patru galbenusuri le amestecati cu laptele cald, iar apoi adaugati si untura, pe care o topiti, insa aveti grija sa nu fie fierbinte, ci doar calda. Untura topita care a fost amestecata cu galbenusurile si laptele



Dupa ce au trecut cele 10-12 minute, amestecati totul, pana cand obtineti un aluat nu prea tare, pe care il ungeti cu putin ulei si il lasati in acelasi loc caldut pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat circa 20 de minute. Asa arata aluatul meu, inainte sa-l las sa creasca.



Aluatul se imparte in mai multe mingiute, in cazul meu 5, depinde acum si cat de mari vreti corurile.



Fiecare mingiuta se intinde putin cu facaletul, sa obtineti un diametru de aproximativ 20 de cm, iar apoi taiati in patru.



Rulati fiecare parte si asezati in tava, care a fost tapetata cu hartie de copt, insa cu varful in interior, sa nu se desfaca cand sunt in cuptor. Dupa ce ati umplut tava, o asezati in acelasi loc caldut si o mai lasati 30-40 de minute, timp in care ele vor creste mari si frumoase :) Inainte sa le bagati in cuptor, care trebui incins inainte la 180 -190 de grade, trebuie sa le ungeti cu galbenus de ou si, dupa preferinte, sa presarati deasupra seminte (mac, susan, etc). Cornurile mele s-au copt in 20 de minute, insa depinde de cuptor, asa ca cel mai bine e sa le scoateti cand se rumenesc. De asemenea, le puteti incerca cu o scobitoare. Daca nu se lipeste aluatul de scobitoare inseamna ca s-au copt.

 

TIPS-URI

1

Ideal e sa va pregatiti totul din timp, in boluri, sa fie toate pe masa de lucru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede pentru un mic dejun delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

elena1988 1

12.03.2011, 10:19

adry88 1

26.05.2011, 12:25

ce bune sunt

feliciacristea46 1

25.01.2013, 17:14

mortale !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Turte coapte in tigaie fara ulei