Cornuri pufoase

de Cris2711 in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 18359 vizualizari

 

Reteta asta a lui Gabytza de la Brosteni i-a mai innebunit si pe altii de pe aici,de ex.Motanel,Cleme))),le-au facut si nu au regretat,astazi n-am avut io stare si le-am executat.No acum serviti de care va plac .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 gr. branza de vaci
  • 3 linguri cu smantana groasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • Umplutura:
  • dulceata de care va place voua,cu nuca macinata
  • ciocolata cu nuca macinata
  • Nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Am pus toate ingredientele pe masa de gatit.


Am luat un castron mai mare in care pus:


-faina,zaharul,branza de vaci,oul,coaja rasa de la o portocala,zaharul vanilat,drojdia,sarea,smantana si uleiul.


Intr-o craticioara am incalzit putin laptele.


Din laptele caldut se toarna putin,cate putin peste compozitia de aluat.


Se omogenizeaza toate ingredientele si apoi se framanta bine,circa 10-15 minute.Apoi se lasa aluatul in castron la temperatura camerei,sa creasca cel putin 1 ora.


Apoi se imparte aluatul in doua.
Prima jumatate de aluat se intinde cu sucitorul ,pana are forma unei pizza,se taie pe sistemul felii de pizza,felii pe care se pune umplutura care va place voua.


Apoi se ruleaza cu grija ,de la baza spre varf.


Se aseaza frumos pe o tava unsa bine sau peste hartie de copt.


Se pun cornurile unul langa celalat,se ung cu pensula ,cu ou batut bine cu furculita.


Se repeta procedura cu a doua bucata de aluat.


Eu am facut 2 tavi din compozitie,circa 20 de cornuri.


Apoi se adauga in cuptorul incins la 175-180°C.


Se lasa circa 20-25 de minute ,pana au o culoare aurie,vezi foto.


Cand sunt gata, se scot de la cuptor,se servesc calde.


 

TIPS-URI

1

Se ung deasupra cu ou.

2

In aluat am pus coaja de portocala rasa.

3

Se pot umple cu dulceata,Nutella .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

ela 1

22.11.2013, 12:31

Cris2711 1

22.11.2013, 12:36

Ela

mihaelar63 1

01.02.2016, 23:00

Cuuum arataaa !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase de post cu gem si nuca