Cornuri pufoase cu dulceata

de Ancutsa in Dulciuri, 16 Feb 2017 | 1003 vizualizari

 

Cornuri pufoase cu aluat de casa si umplute cu diverse dulceturi sau ciocolata si coaja de portocala.

 

INGREDIENTE

  • un plic (7 g) drojdie uscata
  • 200 ml apa calduta
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 jumatate lingurita cu sare
  • 50 g unt topit
  • aprox 440 g faina
  • In plus:
  • unt (la temperatura camerei) pentru impachetari.
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de capsuni/ de visine/de zmeura/nutella/ciocolata neagra cu coaja de portocala.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu dulceata:



Se pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia uscata. Se adauga celelalte ingrediente: apa calduta, laptele, zaharul, sarea si oul. Se amesteca, incorporand si untul topit. Se framanta pana se obtine un aluat bun de intins.


Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul in foaie potrivit de subtire. Se intinde untul (la temperatura camerei) si se impatureste aluatul. Se da la frigider pentru o jumatate de ora, dupa care se intinde din nou in foaie potrivita ca grosime si se impatureste. Se repeta procedeul.


Eu am impaturit-o de 4 ori, iar dupa fiecare impaturire, am dat la frigider pentru o jumatate de ora. Dupa ultima impaturire, se intinde aluatul pe masa presarata cu faina, intr-o foaie potrivit de groasa, se taie in fasii triunghiulare lungi.


Se adauga un pic de gem sau nutella sau bucatele de ciocolata neagra si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan sau orice va place. Se ruleaza sub forma de cornuri si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.


Se dau la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute sau pana devin aurii. Se obtin 2 tavi.


Se pot pastra in cutii metalice pentru prajituri. Pot fi luate si la pachet.


Pofta Buna!


Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/02/cornuri-pufoase-cu-dulceata_16.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

17.02.2017, 16:15

Mihaela, ma bucur mult ca ti-a placut!

oanapl 1

17.02.2017, 23:26

Delicioase!

Ancutsa 1

29.03.2018, 14:14

Oana, multumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine