Cornuri pufoase cu dulceata

de ancutsa in Dulciuri, 16 Feb 2017 | 514 vizualizari

 

Cornuri pufoase cu aluat de casa si umplute cu diverse dulceturi sau ciocolata si coaja de portocala.

 

INGREDIENTE

  • un plic (7 g) drojdie uscata
  • 200 ml apa calduta
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 jumatate lingurita cu sare
  • 50 g unt topit
  • aprox 440 g faina
  • In plus:
  • unt (la temperatura camerei) pentru impachetari.
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de capsuni/ de visine/de zmeura/nutella/ciocolata neagra cu coaja de portocala.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu dulceata:



Se pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia uscata. Se adauga celelalte ingrediente: apa calduta, laptele, zaharul, sarea si oul. Se amesteca, incorporand si untul topit. Se framanta pana se obtine un aluat bun de intins.


Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul in foaie potrivit de subtire. Se intinde untul (la temperatura camerei) si se impatureste aluatul. Se da la frigider pentru o jumatate de ora, dupa care se intinde din nou in foaie potrivita ca grosime si se impatureste. Se repeta procedeul.


Eu am impaturit-o de 4 ori, iar dupa fiecare impaturire, am dat la frigider pentru o jumatate de ora. Dupa ultima impaturire, se intinde aluatul pe masa presarata cu faina, intr-o foaie potrivit de groasa, se taie in fasii triunghiulare lungi.


Se adauga un pic de gem sau nutella sau bucatele de ciocolata neagra si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan sau orice va place. Se ruleaza sub forma de cornuri si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.


Se dau la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute sau pana devin aurii. Se obtin 2 tavi.


Se pot pastra in cutii metalice pentru prajituri. Pot fi luate si la pachet.


Pofta Buna!


Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/02/cornuri-pufoase-cu-dulceata_16.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

17.02.2017, 15:45

Ce oferta !!! Nu se poate refuza

ancutsa 1

17.02.2017, 16:15

Mihaela, ma bucur mult ca ti-a placut!

oanapl 1

17.02.2017, 23:26

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Croissante cu ciocolata