Cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao.

de lilik in Dulciuri, 5 Noi 2012 | 12850 vizualizari

 

Nu am rezistat tentatiei si am facut aceste cornuri...reteta by Miha,cu ceva modificari.Multumesc mult,sunt o minunatie,pufoase,aromate...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 550-600 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cubulet de drojdie proaspata(25 gr)
  • coaja de lamaie si portocala
  • Pentru umplut:
  • 100 gr nuca macinata
  • 50 gr zahar
  • 2-3 linguri cu cacao
  • 1 praf de scortisoara
  • cateva linguri cu lapte fierbinte
  • sau
  • gem de gutui(sau gemul preferat)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • putin lapte(2 linguri)
  • +
  • 1 lingurita miere
  • 5-6 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao.:

Punem 100 ml lapte cu o lingura de zahar si cojile de lamaie si portocala rase,la incalzit.Cand este cald topim drojdia,apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cojile rase se ridica la suprafata).


Intre timp punem pe foc restul de lapte cu untul si restul de zahar,pana se lichefiaza totul,apoi punem in castronul unde vom framanta,iar cand maiaua e gata o punem peste,impreuna cu ouale,apoi adaugam treptat din faina(pe care am amestecat-o cu 1/2 lingurita de sare) pana obtinem un aluat manovrabil si nelipicios.


Framantam bine,bine,apoi il acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca 1 ora si jumatate circa.


Intre timp pregatim umplutura de nuca:


amestecam nuca cu zaharul,cacao si un praf de scortisoara,apoi punem lapte fierbinte pana obtinem consistenta dorita.


Cand aluatul a crescut il impartim in 2 parti egale.


Intindem fiecare parte cu sucitorul intr-o foaie aproximativ rotunda,groasa 0,5 cm(circa).Taiem fiecare foaie in 8 triunghiuri.


Pe baza mare a fiecarui triunghi punem cate o lingurita de umplutura(sau gem),apoi crestam putin la jumatatea bazei si rulam.

Formam astfel cornurile pe care le vom pune pe tava tapetata cu hartie de copt.Le acoperim cu un prosop si le mai lasam sa creasca 15-20 de minute,dupa care le ungem cu galbenus amestecat cu lapte si dam la cuptorul incins la 175° pana se rumenesc frumos.


Cand scoatem cornurile din cuptor le ungem cu mierea diluata cu lapte,apoi mai bagam in cuptor 1 minut.


Sunt grozav de bune...

 

TIPS-URI

1

eu am facut si cu gem si cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

lilik 1

07.11.2012, 16:26

Elena cu mult drag te servesc

lilik 1

07.11.2012, 16:27

Va multumesc frumos tuturor

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete alb-negru