Ciocolata calda

de Bucataras in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 1565 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata vrac , minim 75% cacao
  • 50g unt
  • 200 g smantana de gatit
  • 150 ml lapte
  • bezele moi pentru décor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata calda:



  1. Incepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron.




  2. Pune intr-o craticioara smantana la incalzit pana se incinge, dar ai grija sa nu fiarba. Cand smantana este aproape de fierbere toarna-o peste ciocolata si amesteca pana se topeste ciocolata. Cand ciocolata este topita adaugam untul putin cate putin. Amesteca pana se omogenizeaza compozitia.




  3. Compozitia este pentru 5 portii de ciocolata calda si rezista la frigider pana la 5 zile.




  4. pentru o ciocolata calda foloseste 3 linguri ganaj si 150 ml lapte, in cazul in care lasi ganajul la frigider si se intareste, 2 linguri de ganaj sunt de ajuns pentru o cana.




  5. Toarna 150 ml de lapte peste ganaj, si apoi decoreaza cu bezele moi sau frisca.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata calda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

14.12.2016, 17:19

Rocsi 1

14.12.2016, 21:22

Sa imi pregatesti si mie o cana de ciocolata calda!

miki_a 1

17.12.2016, 15:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "inghetata falsa"