Trandafir cu visine

de Carmen in Dulciuri, 1 Sep 2016 | 20379 vizualizari

 

Reteta o am din vechime - de la faimoasa Poka 
Am facut-o cu tot felul de umpluturi chiar si cu mere 
Pe langa faptul ca e geniala e si de mare efect

 

INGREDIENTE

200 ml lapte caldut + 20 ml lapte

30 gr. drojdie proaspata

600 gr. faina

120 gr zahar

1 praf de sare

60 gr. unt topit

2 oua

1 borcan de compot visine (600-700 gr)

4 lingurite zahar pudra

1 galbenus

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafir cu visine:

-drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut , apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald

-intre timp punem visinele la scurs

- intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi , si maiaua.

-se framanta bine 
- apoi se acopera castronul, si se lasa sa creasca cam 40 de min

-dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu f. mult

-se intinde apoi o foaie dreptunghiulara

pe foaie, se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.

se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans

taiatzi in 12 bucatzi egale

-apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)
- sau impartiti dupa cum aveti inspiratie
- galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.
- coaceti la cuptor la 175 grade pt 50 min. 
dupa ce se raceste bine, desfaceti peretii formei 

TIPS-URI

1

framanta cu tot sufletul

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafir cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

Aletta 1

06.09.2016, 12:17

arata bine

Carmen 1

06.09.2016, 12:47

mulSumec!

Bya Ralu 1

06.09.2016, 23:42

arata super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase