Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos

de Sidy in Prajituri, 10 Iun 2011 | 17369 vizualizari

 

Niste cornuri pufoase ce merg de minune linga o cana cu lapte proaspat sau linga o cafea....

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina alba
  • 3 oua
  • 1 cana si 1/2 lapte caldut
  • 50 g drojdie
  • 100 g zahar praf
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g untura sau margarina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 borcan gem de caise
  • 80 g nuca de cocos
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos:

Drojdia faramitata cu o lingurita cu zahar si 50 ml lapte caldut se pune la cald pina creste bine de tot.


Cernem faina intr-un bol mare ,punem drojdia, adaugam ouale( in pozele mele se vede cantitatea dubla) , zaharul si coaja de lamaie.Adaugam treptat untura(margarina) topita dar nu fierbinte , amestecam si apoi punem laptele cate putin.


Framantam bine cam 15-20 minute, apoi lasam sa dospeasca acoperit la cald ,pina isi dubleaza volumul, cam 30 minute.


Dupa ce aluatul este dospit, il punem pe masa presarata cu faina si facem 4-5 cocuti.Ii mai lasam 10-15 minute sa doaspeasca apoi ii intindem cu sucitoarea, pe rand si taiem cu cutitul in 8 triunghiuri.


Gemul il amestecam cu nuca de cocos si punem cate o lingurita pe fiecare triunghi.Rasucim cornuletele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.Le facem cu ou deasupra si presaram putin zahar apoi le dam la cuptorul incins la 180 de grade C pine se rumenesc deasupra avand o crusta aramie.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Bya Ralu 1

20.12.2012, 23:35

naomy 1

20.10.2013, 22:00

ce bine arata ! yami-yam felicitari

Sidy 1

21.10.2013, 08:06

Multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby