Cornuri pufoase cu rahat

de Gicuta in Dulciuri, 11 Aug 2015 | 13261 vizualizari

 

Delicioase, moi si pufoase.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 400 g rahat
  • Pentru uns:
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu rahat:

Intr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si   adaugam drojdia in el sa se dizolve.

Cernem faina intr-un castron, adaugam restul ingredientelor si framantam bine adaugand treptat laptele cu drojdia. Aluatul trebuie framantat 15-20 de minute.

Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut  pana aluatul isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 4 parti egale.Intindem fiecare bucata pe masa infainata ,intr-o foaie cu diametrul de 15 cm (aproximativ) pe care o vom taia in 4 triunghiuri.

Asezam in partea lata bucati de rahat, rulam si formam cornurile

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut si le lasam la crescut 20-25 de minute.

Le coacem la foc potrivit in cuptorul incalzit, pana se rumenesc frumos.

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu unt, nuci si miere