Cornuri pufoase cu unt si branza

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2015 | 5965 vizualizari

 

Azi , pentru ca am avut timp si am ramas acasa ne-am apucat de treaba. Am framantat aluatul , l-am lasat la dospit , l-am umplut si am copt niste cornuri care se topesc in gura. In cele din urma am curatat bucataria care arata ca si cum ar fi fost razboi cu faina, dar cam asta se intampla cand e si Oana cu mine in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 1kg faina
  • 45 grame drojdie
  • 100 ml lapte
  • 2 lingurite de sare
  • 4 linguri smantana
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • Pt umplutura :
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 gr branza telemea
  • 1 ou
  • 1 lingurita chimen rasnit
  • 100 gr unt
  • Extra: 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu unt si branza:

Intr-un castron incalzim laptele putin, sa fie doar caldut si dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si o lingura faina . Acoperim cu un prosop si lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor.


Faina o cernem si o punem intr-un castron destul de mare . Punem sare , ulei,smantana amestecul de drojdie cu lapte si incepem sa framantam adaugand apa treptat .


Framantam bine , cam 10 minute , acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti de aer 30 minute.


Pana cand dospeste aluatul ne ocupam de umplutura : Amestecam branza de vaci cu branza telemea atentie sa nu fie prea sarata , puneti jumate si amestecati bine , gustati si apoi decideti daca mai trebuie restul sau nu , chimenul rasnit , oul si untul moale . Amestecam bine pana obtinem o pasta pe care sa o putem intinde.


Aluatul dospit in luam pe masa infainata si il impartim 8 bucati cam de aceiasi dimensiune . Luam prima bucata si o intindem cu sucitorul pana avem un cerc nu foarte gros , 0,5 cm grosime. Luam din amestecul de branza doua linguri si intindem pe bucata de aluat . Cu un cutit ascutit bine taiem cercul de aluat in 8 felii ca si cum ar fi o pizza obtinand niste triunghiuri. Rulam cornurile si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie .


Batem un oua si cu o pensula ungem cornurile. Deasupra puteti presara susa, chimen , mac sau alte seminte.


Tava o introducem in cuptorul incins la 180 Grade pentru aproximativ 20 -25 minute , sau pana se rumesec frumos.



 

TIPS-URI

1

Se pot umple si cu altceva

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu unt si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Andra_Constantinescu 1

28.02.2015, 00:40

Bune

dantes 1

28.02.2015, 08:30

Foarte bune!

mihaelar63 1

01.03.2015, 01:17

Daca doresti ajutor trebuie sa-ti asumi riscuri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Cornulete pufoase ( aperitiv)