Cornuri pufoase de post cu gem si nuca

de merisor in Dulciuri, 29 Apr 2013 | 23893 vizualizari

 

Am facut ieri niste cornuri pufoase, de post, cu multa nuca si gem de prune.
Azi deja la cafea am devorat unul.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina
  • 250 ml apa calduta
  • 4 linguri de ulei
  • 6 linguri zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 500 gr faina
  • coaja rasa si zeama de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 gr gem de prune
  • 150 gr miez de nuca maruntit
  • 1 varf lingurita bicarbonat de amoniu
  • 1 lingura otet de mere
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase de post cu gem si nuca:

Am frecat deojia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta..


Intr-un vas am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si zeama de portocala si am lasat pana la topirea zaharului.


A rezultat un sirop din care am oprit putin pentru a unge cornurile, iar restul l-am folosit la aluat.


Am frecat margarina cu 4 linguri de zahar farin, am adaugat drojdia lichefiata, apoi siropul caldut, otetul in care am stins bicarbonatul si am inceput sa incorporez faina.


Am rasturnat aluatul pe planseta si am framantat cateva minute, dupa care am picurat ulei pe maini si pe planseta pentru a nu se mai lipi aluatul. Am procedat asa pana am obtinut un aluat nelipicios ca la cozonac.


Am acoperit si am lasat la crescut 15 minute.


Miezul de nuca l-am sfaramat si l-am amestecat cu gemul de prune.


Eu am avut niste gem de prune dulce acrisor.


Am intins aluatul pe masa de lucru in forma rotunda si am taiat in 8 parti aproape egale, am asezat gemul cu nuca la baza formelor si am rulat catre varfuri.


Am tapetat tava cu hartie, am asezat cornurile si am dat la cuptor la 200 grade pentru 20 minute, dupa care am scos si am uns cu o parte din siropul oprit, apoi am dat din nou la cuptor pentru 15 minute, dupa care am repetat operatia.


Am mai lasat 10 minute si am stins cuptorul.


Au iesit foarte pufoase!

 

TIPS-URI

1

Pentru cine le doreste mai dulci, se mai poate adauga 2-3 linguri de zahar.

2

Atentie la faina, cantitatea folosita depinde si de tipul fainei, eu folosesc faina de tara macinata de parintii mei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase de post cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

babi5 1

17.11.2013, 08:58

Mama ce bune sunt si eu cind fac !!! fac nu ma joc

bianca92 1

17.11.2013, 09:36

de ce sa mai cumparam 7Days cand putem face asa ceva? ai facut niste cornuri de milioane si partea buna e ca aici nu n putem plange ca e prea putina umplutura Ajunge la favorite

getix 1

19.11.2014, 08:12

Meri arata perfect! Diseara le probez

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase pentru micul dejun