Tort cu nuca

de Lau in Dulciuri, 20 Apr 2016 | 2484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • Crema de piersici
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 200 g piersici(din compot)
  • 1 ciocolata alba
  • 100 g zahar pudra
  • Crema de ciocolata
  • 200 g frisca
  • 1 ciocolata
  • Decor
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca
  • 200 g frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Blat-mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul,zaharul vanila si mixam pana devine o spuma lucioasa ca la bezea,adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare.


Adaugam in fir subtire uleiul,apa,faina,praful de copt,nuca si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare.


Turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,


Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem blatul in 3 felii


Crema-intr-un ibric adaugam ciocolata rupta bucatele,frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste,lasam sa se raceasca foarte bine.


Dupa ce sa racit mixam pana ce isi dubleaza volumul,adaugam piersicile(scurse de zeama)tocate marunt si amestecam bine,


Crema de ciocolata-intr-un ibric adaugam ciocolata,frisca si amestecam pana ce se topeste,lasam sa se raceasca dupa care o mixam pana isi dubleaza volumul,


Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie-crema de piersici-foaie-crema de ciocolata-crema de pirsici-foaie imbracam tortul in frisca si dam la rece 30 min.


Intre timp topim ciocolata impreuna cu frisca,lasam cateva secunde sa se raceasca dupa care turnam pe marginile tortului,dam la rece 30 min,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Geanina87 1

21.04.2016, 08:36

yamiiii, vreau si eu o felie

Lau 1

21.04.2016, 21:17

Camelya 1

12.05.2016, 11:31

Ce tort minunat! Cred ca se potriveste de minune crema de piersici cu blatul de nuca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte si nuca pralinata