Tort cu nuca de cocos

de Oana in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 7085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 70 gr unt nesarat
  • 200 gr zahar
  • 2 lingurite vanilie
  • 80 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 2 oua
  • 80 ml lapte batut
  • 120 ml smantana lichida pentru frisca
  • 200 gr faina
  • 8 gr praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 800 gr crema de branza
  • 150 gr zahar pudra
  • 50 gr unt moale
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr nuca de cocos
  • nuca de cocos proaspata rasa pentru décor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca de cocos:

  1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o tava detasabila de tort de 23 cm, unge-o cu ulei si pune o foaie de copt ca sa nu se lipeasca blatul

  2. Mixeaza untul moale 2 minute pana devine pufos si apoi adauga zaharul. Adauga vanilia si uleiul si mixeaza in continuare

  3. Urmeaza cate un galbenus de ou, apoi cate un ou intreg

  4. Amesteca faina cu sarea si praful de copt si pune jumatate in compozitie. Mixeaza usor, adauga jumatate din laptele batut, iar faina si restul de lapte batut

  5. Separat, mixeaza smantana pentru frisca, rece, pana se intareste si adaug-o treptat in compozitia de aluat. Amesteca usor cu o spatula de jos in sus.

  6. Pune aluatul in forma de tort si coace-l cam 40 de minute. Verifica cu o scobitoare daca este facut.

  7. Scoate blatul din cuptor si lasa-l 10 minute, apoi desfa forma si lasa-l pe un gratar sa se raceasca de tot

  8. Intre timp, prepara crema. Mixeaza crema de branza cu untul moale, apoi adauga zaharul si vanilia. La final, incorporeaza nuca de cocos

  9. Taie blatul in 2, pune primul strat pe un platou, intinde o treime din crema, pune al doilea blat si imbraca tortul cu crema ramasa. Formeaza mici moturi sau moate cu o lingura si imbraca apoi tortul cu nuca de cocos proaspat rasa si fulgi de ciocolata alba

  10. Arata ca un bulgare de zapada! Si acum trebuie sa-l lasam la frigider 2-3 ore sa se intareasca 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

kytz 1

09.01.2017, 13:58

Frumos! Ce marca de unt recomandati?

Oana 1

11.01.2017, 17:07

Eu folosesc doar Lurpak fara sare

Rahela Velicu 1

05.02.2018, 10:00

Delicios!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "80 ++"