Tort cu nuca de cocos

de Oana in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 7342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 70 gr unt nesarat
  • 200 gr zahar
  • 2 lingurite vanilie
  • 80 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 2 oua
  • 80 ml lapte batut
  • 120 ml smantana lichida pentru frisca
  • 200 gr faina
  • 8 gr praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 800 gr crema de branza
  • 150 gr zahar pudra
  • 50 gr unt moale
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr nuca de cocos
  • nuca de cocos proaspata rasa pentru décor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca de cocos:

  1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o tava detasabila de tort de 23 cm, unge-o cu ulei si pune o foaie de copt ca sa nu se lipeasca blatul

  2. Mixeaza untul moale 2 minute pana devine pufos si apoi adauga zaharul. Adauga vanilia si uleiul si mixeaza in continuare

  3. Urmeaza cate un galbenus de ou, apoi cate un ou intreg

  4. Amesteca faina cu sarea si praful de copt si pune jumatate in compozitie. Mixeaza usor, adauga jumatate din laptele batut, iar faina si restul de lapte batut

  5. Separat, mixeaza smantana pentru frisca, rece, pana se intareste si adaug-o treptat in compozitia de aluat. Amesteca usor cu o spatula de jos in sus.

  6. Pune aluatul in forma de tort si coace-l cam 40 de minute. Verifica cu o scobitoare daca este facut.

  7. Scoate blatul din cuptor si lasa-l 10 minute, apoi desfa forma si lasa-l pe un gratar sa se raceasca de tot

  8. Intre timp, prepara crema. Mixeaza crema de branza cu untul moale, apoi adauga zaharul si vanilia. La final, incorporeaza nuca de cocos

  9. Taie blatul in 2, pune primul strat pe un platou, intinde o treime din crema, pune al doilea blat si imbraca tortul cu crema ramasa. Formeaza mici moturi sau moate cu o lingura si imbraca apoi tortul cu nuca de cocos proaspat rasa si fulgi de ciocolata alba

  10. Arata ca un bulgare de zapada! Si acum trebuie sa-l lasam la frigider 2-3 ore sa se intareasca 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (19)

kytz 1

09.01.2017, 13:58

Frumos! Ce marca de unt recomandati?

Oana 1

11.01.2017, 17:07

Eu folosesc doar Lurpak fara sare

Rahela Velicu 1

05.02.2018, 10:00

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Clatita nemteasca, usor de preparat, pufoasa si delicioasa

pe 08.09 la 14:22

Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos

pe 08.09 la 10:09

Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa

pe 08.09 la 10:03

Reteta Zacusca de vinete, cum sa prepari zacusca traditionala, pas cu pas

pe 07.09 la 19:18

Cum sa pregatesti cel mai bun pui asiatic, reteta rapida si aromata pentru o cina perfecta

pe 06.09 la 19:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

vasimur

2141 puncte

RODIMUR

1059 puncte

oanapl

1006 puncte

 Merisor

1000 puncte

mihaelar63

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu topping de branza