Coronita cu ciocolata si nuca

de daniastefania in Prajituri, 4 Iul 2015 | 3933 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 140 gr iaurt natur
  • 3 linguri untura
  • 180 ml apa
  • 20 gr drojdie proaspata
  • Un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 50 gr ciocolata
  • 200 gr nuca macinata
  • Galbenus de ou cu putin lapte pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu ciocolata si nuca:

Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc, unde punem drojdia dizolvata in apa calduta. Lasam sa se activeze drojdia, apoi adaugam restul ingredientelor. Framantam alutul pana devine elastic si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pregatim umplutura. Topim ciocolata pe bain-marie. Luam de pe foc si adaugam nuca macinata. Amestecam bine. Dupa ce a dospit aluatul, il intindem intr-un dreptunghi. Il impartim imaginar in doua parti, pe lungime. Pe partea de sus a dreptunghiului asezam umplutura. Partea de jos o taiem in 12 fasii, pe care apoi le impletim cate trei. Rulam apoi aluatul, incepand de sus. Asezam coronita obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem coronita deasupra cu galbenus de ou batut cu putin lapte. Mai lasam sa dospeasca 10 minute, apoi dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumeneste frumos. Lasam la racit, apoi o feliem si servim. E tare frageda coronita, chiar si a doua zi. Merge bine servita si cu o cana cu lapte. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2019 puncte

mihaelar63

1303 puncte

mirela0911

1000 puncte

simona72

1000 puncte

Rocsi

872 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava rulouri