Coronita cu ciocolata si nuca

de daniastefania in Prajituri, 4 Iul 2015 | 923 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 140 gr iaurt natur
  • 3 linguri untura
  • 180 ml apa
  • 20 gr drojdie proaspata
  • Un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 50 gr ciocolata
  • 200 gr nuca macinata
  • Galbenus de ou cu putin lapte pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu ciocolata si nuca:

Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc, unde punem drojdia dizolvata in apa calduta. Lasam sa se activeze drojdia, apoi adaugam restul ingredientelor. Framantam alutul pana devine elastic si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pregatim umplutura. Topim ciocolata pe bain-marie. Luam de pe foc si adaugam nuca macinata. Amestecam bine. Dupa ce a dospit aluatul, il intindem intr-un dreptunghi. Il impartim imaginar in doua parti, pe lungime. Pe partea de sus a dreptunghiului asezam umplutura. Partea de jos o taiem in 12 fasii, pe care apoi le impletim cate trei. Rulam apoi aluatul, incepand de sus. Asezam coronita obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem coronita deasupra cu galbenus de ou batut cu putin lapte. Mai lasam sa dospeasca 10 minute, apoi dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumeneste frumos. Lasam la racit, apoi o feliem si servim. E tare frageda coronita, chiar si a doua zi. Merge bine servita si cu o cana cu lapte. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MotanLaOale 1

05.07.2015, 11:24

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:56

Gicuta69 1

06.07.2015, 08:46

ce bine ti-a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac