Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta

de Maria68 in Dulciuri, 8 Sep 2012 | 2024 vizualizari

 

Aceasta prajitura de ciocolata contine mai putine calorii decat altele de acest gen.Si totusi este pufoasa si zemoasa , pentru ca se adauga piure de prune la aluat!

 

INGREDIENTE

Pentru o forma rotunda cu gaura la mijloc(20 cm)

  • 150 g prune fara samburi
  • 60 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 1 lingurita vanilie
  • 4 lingurite praf de cacao de culoare inchisa,

in plus pentru presarat

  • 1 praf de sare
  • grasime pentru tava

Pentru crema de Ricotta:

  • 250 g branza Ricotta moale
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta:

Se pun prunele intr-un castron, se toarna 150 ml apa clocotita peste ele, se acopera si se inmoaie 30 de minute.
Se incinge cuptorul la 180 grade; se unge tava. Se freaca untul, adaugandu-se treptat zaharul.
Se face un piure din prune, cu tot cu zeama. Adaugam piureul impreuna cu vanilia si sarea, la compozitia de unt cu zahar.Se adauga ouale si se amesteca totul pana cand se obtine o compozitie cremoasa
Se cerne peste aceasta compozitie faina cu praful de copt si cel de cacao. Se amesteca doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.
Se coace prajitura 25 de minute in cuptorul incins. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca 10 minute in forma. Apoi se desprinde din forma si se aseaza prajitura pe un gratar. se lasa sa se raceasca de tot.
Se trece branza Ricotta pentru crema printr-o strecuratoare fina . Se adauga vanilia, laptele si zaharul pudra si se amesteca pana se obtine o crema. Se aseaza blatul pe un platou si se unge cu crema Ricotta. Deasupra se presara praful de cacao si se serveste imediat.
Sursa: Bunatati la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Cris2711 1

09.09.2012, 11:40

o coronita minunata

iry-gabriela 1

09.09.2012, 18:07

frumoasa coronita

Maria68 1

10.09.2012, 12:15

Multumesc, fetelor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budincă de lămâie