Coronite cu Finetti

de _Alina_ in Dulciuri, 4 Mar 2015 | 4425 vizualizari

 

Delicioase, pufoase si ciocolatoase! :X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina de grau (+extra pentru modelat)
  • 40 g drojdie proaspata (Budafok)
  • 150 ml apa calda
  • 300 ml lapte cald
  • 80 g ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • 2 lg pudra de portocale
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • Umplutura:
  • 300 g Finetti
  • Pentru uns
  • 1galbenus
  • 1 lg lapte
  • 1 lgt zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronite cu Finetti:

1. Cerne faina (cei 1000 g) intr-un vas incapator. Fa o adancitura in mijlocul acesteia, pune drojdia sfaramata impreuna cu zaharul si o dizolvi cu apa calduta. Acoperi vasul si lasi sa dospeasca 10 minute. 

 2. Amesteca laptele cu pudra de portocale si incalzeste amestecul cat sa nu te frigi daca bagi degetul in el.

3. Adauga laptele, coaja de lamaie, si sarea si amesteca cu o lingura. Adauga 50g ulei si framanta bine pana cand obtii un aluat omogen (3-5minute). Adaugi restul de ulei si mai framanti 30 de secunde, apoi adaugi 1-2 lg de faina si framanti inca 30 de secunde. Acoperi cu un prosop si il lasi la dospit intr-un spatiu caldut, lipsit de curenti timp de o ora, vei observa ca va creste in volum considerabil.

4. Dupa ce a dospit imparte aluatul in doua. Fiecare parte o vei rula intr-un cilindru si o vei taia in  10 bucati egale.   

5. Pudreaza masa de lucru cu faina si intinde fiecare bucatica de aluat sub forma unui oval (~ 12x18-20cm), unge-l cu 1-2 lingurite crema de ciocolata si taie-l in fasii de 5-7mm (fara a taia pana la capat), apuca de un  capat si ruleaza spre interior pana cand obtii un cilindru. Ruleaza cilindrul sunt forma unui melc si pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Procedeaza asa pana cand termini aluatul. 

6. Acopera tava si lasa sa dospeasca 10 minute.

7.  Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius. 

8. Amesteca galbenusul cu lapte si cu zahar si cu o pensula de patiserie unge coronitele, apoi introdu tava in cuptor pentru 20 minute (eu folosesc ambele trepte - incalzire superioara +inferioara pentru coacere uniforma), sau pana cand se rumenesc la suprafata. 

9. Dupa ce s-au copt lescotidin cuptor si le ungi cu un amestec din 1 lgt miere/zahar si 2-3lg apa, apoi le acoperi cu un prosop.         

TIPS-URI

1

umplutura poate varia in functie de preferinte. Puteti pune nuci, alune, ciocolata alba etc.

2

din ingredientele de mai sus ies 20 de coronite, dar poti injumatati cantitatile daca vrei sa faci mai putine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coronite cu crema de ciocolata