Prajitura cu gem de prune si migdale

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Sep 2016 | 1004 vizualizari

 

M-am jucat si eu un pic......

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 linguri cacao
  • Umplutura
  • gem de prune cu migdale
  • glazura
  • ciocolata neagra topita
  • ciocolata alba rasa
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune si migdale:

Foile : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile, amoniacul stins cu zeama de lamaie , omogenizam. Adaugam faina si amestecam la final adaugam albusurile batute spuma tare. Impartim compozitia in 3 parti egale, intr-o parte adaugam cacaoa cernuta si omogenizam. Am folosit tava de la cuptor, am pus hartie de copt si am intins compozitia intr-un dreptunghi cu dimensiune de 33/24 cm, cu aproximatie. Coacem pe rand foile albe si apoi cea cu cacao. Bagam tava la cuptorul preincalzit, avem grija ca se coace destul de repede, cca 12-15 min. Scoatem cu tot cu hartie de copt din tava si lasam sa se raceasca, apoi dezlipim usor hartia de copt, cu atentie sa nu rupem foile..


Asamblare: Asezam pe o planseta foaia alba, intindem gem de prune cu migdale, nici foarte mult gem dar nici doar sa ungem foaia, apoi radem ciocolata, asezam foaia de cacao, presam usor sa se lipeasca foile intre ele, intindem gem, radem ciocolata si asezam ultima foaie, presam bine. La final turnam ciocolata topita, intindem bine pe toata suprafata si radem ciocolata alba. Lasam sa se raceasca glazura si apoi portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de prune si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rahela Velicu 1

02.01.2017, 12:28

ce bne arata!

Aletta 1

02.01.2017, 15:27

ce bun trebuie sa fie, minunat !

mihaelar63 1

03.01.2017, 08:08

Si eu vreau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

Salata Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 11:15

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

pe 21.06 la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

pe 21.06 la 21:03

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac