Prajitura cu gem de prune si migdale

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Sep 2016 | 745 vizualizari

 

M-am jucat si eu un pic......

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 linguri cacao
  • Umplutura
  • gem de prune cu migdale
  • glazura
  • ciocolata neagra topita
  • ciocolata alba rasa
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune si migdale:

Foile : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile, amoniacul stins cu zeama de lamaie , omogenizam. Adaugam faina si amestecam la final adaugam albusurile batute spuma tare. Impartim compozitia in 3 parti egale, intr-o parte adaugam cacaoa cernuta si omogenizam. Am folosit tava de la cuptor, am pus hartie de copt si am intins compozitia intr-un dreptunghi cu dimensiune de 33/24 cm, cu aproximatie. Coacem pe rand foile albe si apoi cea cu cacao. Bagam tava la cuptorul preincalzit, avem grija ca se coace destul de repede, cca 12-15 min. Scoatem cu tot cu hartie de copt din tava si lasam sa se raceasca, apoi dezlipim usor hartia de copt, cu atentie sa nu rupem foile..


Asamblare: Asezam pe o planseta foaia alba, intindem gem de prune cu migdale, nici foarte mult gem dar nici doar sa ungem foaia, apoi radem ciocolata, asezam foaia de cacao, presam usor sa se lipeasca foile intre ele, intindem gem, radem ciocolata si asezam ultima foaie, presam bine. La final turnam ciocolata topita, intindem bine pe toata suprafata si radem ciocolata alba. Lasam sa se raceasca glazura si apoi portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de prune si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

noiinbucatarie 1

02.01.2017, 12:28

ce bne arata!

Aletta 1

02.01.2017, 15:27

ce bun trebuie sa fie, minunat !

mihaelar63 1

03.01.2017, 08:08

Si eu vreau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata Cerisa