Apple Pie

de Bucatardinpasiune in Dulciuri, 30 Ian 2014 | 6442 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT: 
  • 350 gr. faina, 
  • 200 gr. unt, 
  • 1 praf de sare, 
  • 30 gr. zahar, 
  • aproximativ 100 ml. apa rece.
  • PENTRU UMPLUTURA: 
  • 2 kg. mere, 
  • 90 gr. zahar alb, 
  • 90 gr. zahar brun, 
  • zeama unei jumatati de lamaie, 
  • 1 lingurita cu scortisoara, 
  • 30 gr. unt,
  • 2 linguri amidon. â
  • PENTRU SOSUL DE VANILIE: 
  • 500 ml. lapte, 
  • 50 gr. zahar,
  • 3 galbenusuri, 
  • 1 pastaie de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apple Pie:

Incepem cu umplutura. Spalam merele, le curatam si feliem in bucati a cate 1 cm. - 1,5 cm grosime. Peste feliile de mere adaugam zaharul, scortisoara, praful de sare si zeama de lamaie, apoi asteptam ca acestea sa-si lase sucul, cam 2 ore sau mai mult. Intre timp preparam aluatul. Taiem untul rece in cubulete si il amestecam cu faina, zaharul si praful de sare.

Turnam apa rece peste aluat si amestecam bine, formand din acesta o bila pe care o imbracam in folie alimentara si o introducem la frigider pentru minim o jumatate de ora. Impartim aluatul rece in doua parti. Le intindem cu ajutorul sucitorului pe blatul tapetat bine cu faina.

Pe una o asezam in tava de placinta si cu ajutorul degetelor, presam aluatul pentru a lua forma tavii. Introducem ambele blaturi la frigider si ne intoarcem la umplutura. Scurgem foarte bine merele. Va rezulta aproximativ 200 ml. sirop pe care il vom carameliza pe aragaz, la foc mic, impreuna cu cele 30 gr de unt. Siropul trebuie fiert pana se ingroasa, capatand consistenta pe care o vedeti in imaginile de mai jos (sper sa fie suficient de sugestive). Turnam siropul cald peste mere, impreuna cu amidonul si amestecam bine.Cam asta a fost cu umplutura.

Scoatem aluatul din frigider si turnam merele in tava. Apoi asezam a doua foie de aluat peste mere. Lipim cele doua foi de aluat cu degetele, presand o foaie peste celalta. De asemenea, le putem da a forma estetica cu ajutorul unei furculite, dar eu am preferat aspectul rustic de data aceasta. Si nu in ultimul rand, putem unge placinta cu galbenus de ou... (eu am uitat :) ) Iar ceea ce este cel mai important: nu omiteti sa crestati aluatul la suprafata pentru a permite aerului sa iasa... Introducem tava la cuptor si coacem pentru aproximativ 30 minute. Dar cel mai bine este sa urmariti cuptorul si coaceti pana cand placinta este rumenita la suprafata.

Continuam cu sosul. Fierbem laptele impreuna cu pastaia de vanilie, pe care inainte sa o adaug in lapte, am taiat-o pe lungime, pe o singura latura si cu ajutorul lamei cutitului am adunat toate semintele, pe care, de asemenea, le-am pus in lapte. Dupa ce acesta a fiert, l-am strecurat si l-am adaugat putin cate putin, in spuma rezultata din mixarea galbenusurilor cu zaharul si amidonul. Cand acestea s-au omogenizat complet, am pus sosul pe flacara mica si am amestecat continuu pana s-a ingrosat. Am servit placinta calduta, cu acest sos delicios. Buuun...., bun rau de tot a fost!!! ;) Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Apple Pie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert american apple pie