Costita afumata si carnat cu garnitura de cus- cus

de nadina73 in Paste, 14 Oct 2010 | 5438 vizualizari

 

Mai nou imi place tare mult cus cusul ,asa ca am incercat mai multe variante,doar am costita si carnat din tara destula

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cus cus
  • 100 g unt
  • 2 cani si jumatate de apa
  • sare
  • costita afumata 10 bucatele
  • carnat afumat 8 bucati
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita afumata si carnat cu garnitura de cus- cus:

Se spala bine costita si carnatul sub jet de apa rece si se portioneaza daca e cazul.

Se taie ceapa pestisori si se pune in uleiul firbinte sa se caleasca 3-4 minute dupa care se pune pasta de tomate ,costitele si se lasa sa fiarba la foc potrivit 50 minute dupa care se pun si bucatile de carnat si se lasa sa fiarba acoperite inca 40 minute la foc mic.

Intre timp se pregateste cus-cusul.Se fierbe apa sau supa de legume 2 cani si jumatate.Cus-cusul se caleste in untul topit 3-4 minute dupa care se pune apa sau supa de lume peste el, se amesteca bine se condimeteaza cu sare se pune capacul si se lasa acoperit 15-20 minute.Intre timp se mai amesteca cu o lingura .

Se serveste cus cus cu costite si carnat.Peste cus cus cand se serveste se pune sosul de la costita cu ceapa,este grozav de bun.

Unii au vrut sa le amestece, alti nu,asa ca am impacat si capra si varza,jumatate le-am amestecat si jumatate nu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita afumata si carnat cu garnitura de cus- cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Corinuta 1

15.10.2010, 19:06

ce de bunatati avem aici!

marcela1979 1

18.10.2010, 23:29

costita si carnat cate o bucata din fiecare fara cus cus

Cris2711 1

12.03.2011, 14:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L