Costita de porc cu cidru si salvie - la Crock pot

de mihaelar63 in Slow Cooking, 7 Aug 2017 | 246 vizualizari

 

Dedic aceasta costita dragei noastre Cleme pe care am sarbatorit-o. Fara motiv si fara intentie, am preparat ieri costita de purcel, cred ca asa trebuia :D. Am folosit pentru preparare aparatul Crock-Pot. Ultima etapa puteam sa obtin o costita mai lipicioasa si mai aspectoasa, dar nu am vrut sa denaturez gustul carnii proaspete.
 Fara egoism, nu prea as fi impartit costita aceasta cu altcineva :D !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costita porc proaspat taiat
  • 1 crenguta salvie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 pahar cidru mere
  • sare
  • piper
  • pireu cartofi
  • cartofi 
  • sare 
  • lapte 
  • patrunjel verde 
  • usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de porc cu cidru si salvie - la Crock pot:


  1. Spalati crenguta de salvie.

  2. Ceapa se spala si se taie inele.

  3. Caciulia de usturoi se taie in doua si se spala.

  4. Curatati costita de porc de grasimea in exces.

  5. Bucatile de costita se spala si se asaza in vasul de ceramica crock-pot.

  6. Sarati, piperati, asezati peste carne ceapa si jumatate din usturoi.

  7. Turnati deasupra cidrul.

  8. Puneti capacul si selectati pe programul ,, high'', preparare 4 ore.

  9. Nu a fost nevoie chiar 4 ore, eu am scos dupa 3.5 ore costita care era perfect patrunsa, oasele moi ale purcelusului se puteau manca usor.

  10. Mi-a placut fragezimea data de acest mod de preparare, dar si faptul ca si-a pastrat forma, desi a fost indelung fiarta.

  11. Am gustat si am mai sarat putin.

  12. Costita am feliat-o in bucati mai subtiri, le-am uns cu usturoi pisat si le-am prajit usor in tigaia teflonata pana au capatat rumeneala.

  13. Garnitura am preparat din cativa cartofi taiati, fierti cu sare, lapte indoit cu apa si usturoi. La sfarsit, am adaugat si patrunjel verde tocat.

  14. Am servit costita de porc cu garnitura de pireu de cartofi si salata asortata.

  15. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Timpul de preparare este mare, dar rezultatul si gustul este deosebit.

2

Datorita gatirii lente la temperaturi sub 100 grade celsius, se pastreaza mai bine nutrientii din mancare.

3

Cateva informatii despre aparatul folosit .https://www.crockpot-romania.ro/produse/slow-cooker-2-4l-manual-black

4

Perfect de folosit Crock-Potul intr-o zi calduroasa. Nu degaja atata caldura ca la prepararea clasica.https://www.crockpot-romania.ro/produse/slow-cooker-2-4l-manual-black.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de porc cu cidru si salvie - la Crock pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mihaelar63 1

07.08.2017, 22:24

Multumesc pentru apreciere , Catalina

noiinbucatarie 1

09.08.2017, 13:18

Super!

dantes 1

10.08.2017, 09:17

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la Crock Pot