Costiţă de porc cu legume la cuptor

de diaconta in Porc, 24 Ian 2014 | 1641 vizualizari

 

Desigur că e o mâncare care ne place, mai ales pentru o zi de Duminică friguroasă.Imi place foarte mult costiţa de porc,lăsată la cuptor pâna când carnea se desprinde de pe oase.Iar dacă este însoţită de multe legume gustoase şi fiartă în moare (zeamă) de varză,nu poate fi decât un adevărat răsfăţ.

 

INGREDIENTE

  • 600 g costiţă de porc cu şorici
  • usturoi
  • dovlecei
  • 1 fir de praz
  • 2 morcovi
  • Un ardei kapia rosu
  • Varza rosie
  • 2 rosii
  • Broccoli
  • Sare,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • Cimbru
  • Moare(zeama) de varza
  • Ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costiţă de porc cu legume la cuptor:

Soricul l-am crestat astfel încât sa patrunda condimentele bine în carne.


Am condimentat bine carnea si am lasat-o o ora la frigider.


Toate legumele,în afara de broccoli le-am taiat cubulete ori rondele,nu este vreo regula anume.


Intr-o tava am pus putin ulei,am asezat legumele,costita,am pus zeama de varza,am acoperit cu folie si am pus la cuptor.


Dupa aproximativ o ora,am scos folia si am lasat sa se rumeneasca bine carnea.


Broccoli l-am fiert în apa cu putina sare,l-am scos în apa rece pentru a-i pastra culoarea verde,apoi în ultimele minute l-am pus în tava,punând peste el din sosul lasat de carne si legume.


Ca sa fie gustos,broccoli trebuie condimentat si aromat,altfel are un gust cam fad,de aceea multa lume îl ocoleste.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Costiţă de porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Madelline 1

12.02.2014, 00:28

mmm sanatos

Krystyan Trendy 1

21.05.2014, 14:24

foarte gustoasa costita

Xandrinne 1

13.09.2015, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Rasol din cap de porc