Costita de purcel la tigaie

de mihaelar63 in Porc, 14 Iul 2017 | 343 vizualizari

 

  Pe caldura aceasta, gatitul la cuptor nu este cea mai buna optiune, asa ca ne indreptam atentia catre tigaie. Cum sunt mare gurmanda, am tot felul de condimente si mix-uri de condimente. Bineinteles ca toate naturale, la achizitie citesc cu mare atentie eticheta.  Cu aceasta ocazie, am folosit un mix oriental -turcesc. Pe borcanel scrie ca este pentru carne tocata. Garantez ca merge grozav si la costita de purcel.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costita de purcel
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta ardei kapia cu telina [productie proprie]
  • 1 lingura mix condimente [ boia, piper negru, chimion, marar, cuisoare ]
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de purcel la tigaie:


  1. Carnea de purcel se spala bine si se portioneaza.

  2. O bucata de costita trebuie sa fie cam de marimea unei jumatati de palma mai mari.

  3. Se curata ceapa si se spala. Tocati ceapa marunt.

  4. Intr-o tigaie incapatoare, tip wok, se pune carnea la fiert cu 2 cani de apa.

  5. Sarati si condimentati cu mixul de condimente.

  6. Adaugati pasta de ardei si ceapa tocata.

  7. Fierbeti la foc potrivit sub capac, pana apa incepe sa scada.

  8. Testati daca carnea este fiarta. Carnea trebuie sa fie moale si furculita sa intre usor in ea.

  9. Lasati carnea sa se prajeasca usor pana capata o frumoasa culoare rosiatica .

  10. Nu este nevoie sa adaugati ulei, costita de purcel va elibera grasime suficienta.

  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie.

  12. Serviti costita de purcel calda cu patrunjel verde presarat si insotita de muraturi sau salata preferata.


Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Testati daca carnea este fiarta. Carnea trebuie sa fie moale si furculita sa intre usor in ea.

2

Folositi pe cat posibil, carne din surse sigure. Noi am avut din purcel sacrificat si crescut la tara in gospodaria rudelor.

3

Nu este nevoie sa adaugati ulei, costita de purcel va elibera grasime suficienta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de purcel la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

18.07.2017, 01:19

Motane multumesc de calificativ

mihaelar63 1

18.07.2017, 01:20

Daniela

mihaelar63 1

18.07.2017, 01:20

Dantes , multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ceafa marinata