Cosulete cu ciocolata

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 3748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cosulete
  • 4 foi de placinta
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Pentru umplutura
  • 25 gr unt topit
  • 125 gr zahar pudra
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 
  • 1 ou, separat
  • 20 gr faina, cernuta
  • 15 gr pudra de cacao, cernuta
  • 70 ml lapte
  • zahar pudra, pentru pudrare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu ciocolata:

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.
Pentru cosulete, unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 12 briose.Topeste untul apoi amesteca-l cu zaharul brun si scortisoara. Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru, unge-o cu 1 lingura de amestec cu unt iar deasupra acesteia aseaza o alta foaie de placinta.Repeta procedura cu untul si foile de placinta ramase.Imparte foile unse si suprapuse in 12 parti egale.Aseaza cate o parte in fiecare loc din tava apoi da la copt 5-10 minute pana cand foile s-au rumenit putin si au devenit crocante.

Pentru umplutura, mixeaza untul topit cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga zeama de lamaie, galbenusul ,cacaoa si faina si amesteca pana la omogenizare.Adauga treptat laptele, amestecand continuu.Bate albusurile spuma si inglobeaza-le in amestecul cu lapte.
Imparte compozitia obtinuta in cele 12 cosulete crocante si mai da-le la copt 10 minute pana cand umplutura s-a intarit deasupra dar inauntru este usor moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

brunetica 1

06.12.2011, 15:14

arata foarte bine si trebuie sa fie si delicioase cosuletele tale

Lau 1

06.12.2011, 15:27

trebuie sa fie bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu crema de frisca.