Cosulete cu crema de vanilie

de RalucaIrina in Prajituri, 28 Mai 2011 | 4850 vizualizari

 

Aceasta reteta o gasiti si pe blogul personal http://sub-stele.blogspot.com.

 

INGREDIENTE

Cosulete:

  • 200 g faina
  • 50 g unt
  • 5 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 1 oua 
  • 4 linguri lapte
  • un praf de sare

     Crema:

  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina (sau amidon)
  • 1 lingura esenta de vanilie 

      Decor :

  • 100 ml frisca lichida
  • 12 cirese proaspete cu codite
  • 20 g ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu crema de vanilie:

1. Se amesteca faina cu praful de sare , zaharul, untul si zaharul vanilat , se amesteca pana la omogenizare. Separat se bate bine oul cu laptele, apoi se toarna peste faina si se amesteca pana se formeaza o coca putin lipicioasa. Se unge o tava de briose cu ulei, se imparte aluatul in 12 parti egale si se tapeteaza formele de briose. Pentru a fi mai usor de modelat aluatul, pentru ca este cam lipicios, eu l-am manevrat cu mainile umezite.


2. Tava astfel pregatita se baga in frigider 30 de minute. Intre timp se pregateste crema. Amestecam galbenusurile cu cele doua linguri de faina si 3 linguri din cantitatea de lapte pe care le incorporam treptat in amestec. Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul si esenta de vanilie (sau miezul unei pastai de vanilie). Cand au inceput sa apara bule la suprafata laptelui , se ia de pe foc si se toarna in fir subtire peste galbenusuri cu o mana si cu cealalta mana se amesteca mereu in galbenusuri. Apoi se pune pe foc mic amestecandu-se pana se intareste crema. Se lasa la racorit pana ajunge la temperatuta camerei si se mai lasa apoi la frigider.


3. Se inginge cuptorul la foc mediu, se scoate tava din frigider (e posibil sa trebuiasca sa mai modelati putin aluatul in forme) si se da la cuptor 20 de minute, pana se rumenesc cosuletele.


4. Pana se raceste crema, se bate frisca. Apoi se umple cosuletete cu crema.


5. Se topeste ciocolata pe baie de aburi, se spala cireselele si se orneaza in felul urmator: formam moturi de frisca pe fiecare cosulet in parte, apoi luam cate o cireasa o glazuram si o asezam deasupra asa ca "cireasa de pe tort" :).


 

TIPS-URI

1

Se pot servi imediat dar sunt mai bune dupa ce stau o ora la frigider (sau peste noapte).

2

Daca folositi frisca din comert si nu se intareste, adaugati cateva picaturi de lamaie si bateti din nou (face minuni).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

elena1988 1

30.05.2011, 21:44

Lau 1

08.02.2012, 12:55

la multi ani

Ancutsa 1

08.02.2017, 13:35

Frumoase si delicioase!
La multi ani frumosi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Torta Della Nonna