Cosulete cu crema de vanilie

de RalucaIrina in Prajituri, 28 Mai 2011 | 10451 vizualizari

 

Aceasta reteta o gasiti si pe blogul personal http://sub-stele.blogspot.com.

 

INGREDIENTE

Cosulete:

  • 200 g faina
  • 50 g unt
  • 5 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 1 oua 
  • 4 linguri lapte
  • un praf de sare

     Crema:

  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina (sau amidon)
  • 1 lingura esenta de vanilie 

      Decor :

  • 100 ml frisca lichida
  • 12 cirese proaspete cu codite
  • 20 g ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu crema de vanilie:

1.    Se amesteca faina cu praful de sare , zaharul, untul si zaharul vanilat , se amesteca pana la omogenizare. Separat se bate bine oul cu laptele, apoi se toarna peste faina si se amesteca pana se formeaza o coca putin lipicioasa. Se unge o tava de briose cu ulei, se imparte aluatul in 12 parti egale si se tapeteaza formele de briose. Pentru a fi mai usor de modelat aluatul, pentru ca este cam lipicios, eu  l-am manevrat cu mainile umezite.

2.   Tava astfel pregatita se baga in frigider 30 de minute. Intre timp se pregateste crema. Amestecam galbenusurile cu cele doua linguri de faina si 3 linguri din cantitatea de lapte pe care le incorporam treptat in amestec. Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul si esenta de vanilie (sau miezul unei pastai de vanilie). Cand au inceput sa apara bule la suprafata laptelui , se ia de pe foc si se toarna in fir subtire peste galbenusuri cu o mana si cu cealalta mana se amesteca mereu in galbenusuri. Apoi se pune pe foc mic amestecandu-se pana se intareste crema. Se lasa la racorit pana ajunge la temperatuta camerei si se mai lasa apoi la frigider.

3.   Se inginge cuptorul la foc mediu, se scoate tava din frigider (e posibil sa trebuiasca sa mai modelati putin aluatul in forme) si se da la cuptor 20 de minute, pana se rumenesc cosuletele.

4. Pana se raceste crema, se bate frisca. Apoi se umple cosuletete cu crema.

5. Se topeste ciocolata pe baie de aburi, se spala cireselele si se orneaza in felul urmator: formam moturi de frisca pe fiecare cosulet in parte, apoi luam cate o cireasa o glazuram si o asezam deasupra asa ca "cireasa de pe tort" :).

 

TIPS-URI

1

Se pot servi imediat dar sunt mai bune dupa ce stau o ora la frigider (sau peste noapte).

2

Daca folositi frisca din comert si nu se intareste, adaugati cateva picaturi de lamaie si bateti din nou (face minuni).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada turceasca