Cosulete cu dulceata si nuci

de Julie in Prajituri, 24 Aug 2010 | 16220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 galbenusuri, 
  • 4 linguri cu lapte, 
  • 200 g  unt, 
  • 75 g zahar farin,
  • 2 linguri ulei, 
  • o lingurita bicarbonat de amoniu, 
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • aprox. 400 g faina.
  • Pentru umplutura:
  • 4 albusuri,
  • 3 linguri cacao, 
  • o cana cu nuci macinate, 
  • esenta de vanilie, 
  • coaja rasa de portocala,
  • dulceata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu dulceata si nuci:

Aluatul:


Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga apoi untul moale, laptele,uleiul, coaja de portocala, esenta

si bicarb.de amoniu stins in zeama de lamaie. Se framanta bine. Se intinde o foaie de aluat, nu foarte groasa si se taie cercuri cu care se umplu formele de cosulet.


Umplutura:


Albusurile se bat bine cu zaharul. Cand s-au intarit se adauga nucile, cacaua si esenta de vanilie. Compozitia se pune intr-o punga care se taie la un colt. In formele imbracate cu aluat se pune cate o lingurita de dulceata iar deasupra se aseaza (cu ajutorul pungii) cate putin din amestecul de bezea. Se incalzeste inainte cuptorul si se coc la foc potrivit aprox. 20-25 minute.


Se lasa sa se raceasca si se scot usor din forme. Se pot pudra cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu dulceata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

diaconta 1

02.10.2010, 20:23

le-am facuuuuuuuuut si eu ce bune sunt

Julie 1

04.10.2010, 20:52

Lacramioara, incearca-le! Uite si Dia garanteaza ca sunt bune!

diaconta 1

04.10.2010, 20:58

Garantat 100%

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capricii