Cosulete cu mere " imbatate" :)

de brunetica in Prajituri, 19 Noi 2011 | 1770 vizualizari

 

O reteta foarte delicioasa si aromata. Prepararea merelor am vazut la o emisiune de la tv si mi sa parut interesant . Sper sa va incant si pe voi cum mi-am incantat si restul familiei.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml. lapte
  • 125 ml. iaurt acru
  • 25 g. drojdie
  • 50 . zahar
  • 50 g. unt
  • 2 lingurite ulei
  • un praf sare
  • 1 ou
  • esenta vanilie
  • 500 g. faina

Umplutura

  • 5 mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 50 ml. apa
  • 300 ml. vin alb
  • 100 g. zahar
  • 5-6 cuisoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu mere " imbatate" :):


Cernem faina intr-un bol. Incazim laptele cu iaurtul , dar nu il incalzim tare pentru a nu se branzi iaurtul. Topim untul si il lasam la racit. Drojdia o dizolvam cu un pic de lapte si o turnam peste faina, adaugam tot laptele amestecat cu iaurtul si incepem prin a framanta si a incorpora fiecare ingredient. Cand am obtinut un aluat omogen adaugam cele 2 lingurite de ulei si mai continuam sa framantam cateva minuntele. lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Umplutura de mere: spalam merele si le taiem feliute. Intr-o tigaie punem apa cu zaharul si cuisoarele si lasam la fiert pina se topeste zaharul , cand s-a topit zaharul adaugam vinul si cand a dat primul clocot scoatem cuisoarele si adaugam merele , scortisoara si lasam sa fiarba. Cand sant gata lasam merele la racit.


Cand aluatul a crescut formam bilute , pe planseta infainata , intindem foi, nici groase si nici foarte subtiri.


Pregatim formele pe care le tapetam cu unt sau ulei, asezam foile de aluat si le umplem cu merele, strangem aluatul precum un cosulet. Le mai lasam la crescut 15 minunte si le coacem la foc mediu in cuptorul incalzit, la foc mediu pana se rumenesc usor.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu mere " imbatate" :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mena29 1

20.11.2011, 19:26

mirela0911 1

20.11.2011, 20:07

ce bune sunt!

brunetica 1

21.11.2011, 08:00

multumesc Mena
multumesc Mirela0911

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu mousse de ciocolată