Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare

de diaconta in Prajituri, 2 Oct 2010 | 10282 vizualizari

 

Uitasem de reteta asta delicioasa si mi-am adus aminte cand am vazut formele la magazin.Instantaneu parca am simtit gustul ce nuca si dulceata acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr untura
  • 100 gr unt
  • 4 oua
  • 10 linguri zahar
  • 700 gr faina
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingurita bicarbonat
  • lamaie
  • 150 gr nuca
  • 100 gr alune
  • dulceata de merisoare salbatice
  • rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare:

Pentru cosulete:


150 gr untura


100 gr unt


4 galbenusuri


4 linguri smantana


5 linguri zahar


2 plicuri zahar vanilat


700 gr faina


1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie


Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat care se lasa la rece 1 ora.


Se ia cate putin aluat si se pune in forma de cosulete,modelandu-l dupa preferinta.


Pentru umplutura cosuletelor am folosit dulceata de merisoare salbatice (preferata mea) e putin acrisoara si se potriveste de minune.


Cele patru albusuri se bat spuma cu 5 linguri de zahar,zeama de lamaie,putin rom si nuca si alunele macinate.


Cu ajutorul unui posh se spriteaza cate un mot deasupra fiecarui cosulet.


Se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.


Se scot din forme dupa ce s-au racit si se pudreaza cu zahar.


E minunata combinatia de coca sfarmicioasa.dulceata acrisoara si bezea crocanta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

diaconta 1

05.10.2010, 21:43

Kamy

Panacris 1

20.09.2013, 15:08

diaconta 1

20.09.2013, 15:11

Cristina,mi-ai adus aminte cat sunt de bune.Prima data cand le-am prestat,ai iesit asa frumoase,dupa aceea nu prea )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post cu nuca si stafide