Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare

de diaconta in Prajituri, 2 Oct 2010 | 9477 vizualizari

 

Uitasem de reteta asta delicioasa si mi-am adus aminte cand am vazut formele la magazin.Instantaneu parca am simtit gustul ce nuca si dulceata acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr untura
  • 100 gr unt
  • 4 oua
  • 10 linguri zahar
  • 700 gr faina
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingurita bicarbonat
  • lamaie
  • 150 gr nuca
  • 100 gr alune
  • dulceata de merisoare salbatice
  • rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare:

Pentru cosulete:

150 gr untura

100 gr unt

4 galbenusuri

4 linguri smantana

5 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

700 gr faina

1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat care se lasa la rece 1 ora.

Se ia cate putin aluat si se pune in forma de cosulete,modelandu-l dupa preferinta.

Pentru umplutura cosuletelor am folosit dulceata de merisoare salbatice (preferata mea) e putin acrisoara si se potriveste de minune.

Cele patru albusuri se bat spuma cu 5 linguri de zahar,zeama de lamaie,putin rom si nuca si alunele macinate.

Cu ajutorul unui posh se spriteaza cate un mot deasupra fiecarui cosulet.

Se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.

Se scot din forme dupa ce s-au racit si se pudreaza cu zahar.

E minunata combinatia de coca sfarmicioasa.dulceata acrisoara si bezea crocanta.

 

RETETA IN IMAGINI

Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare-0
Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare-1
Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare-2
Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare-3
Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare-4
Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare-5
Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare-6
Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare-7
Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare-8
Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare-9

COMENTARII (30)

diaconta

diaconta 1

05.10.2010, 21:43

Kamy

Panacris

Panacris 1

20.09.2013, 15:08

diaconta

diaconta 1

20.09.2013, 15:11

Cristina,mi-ai adus aminte cat sunt de bune.Prima data cand le-am prestat,ai iesit asa frumoase,dupa aceea nu prea )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!