Tarta cu fructe (de post)

de Lavinia in Prajituri, 7 Mar 2014 | 20428 vizualizari

 

Este o tarta absolut delicioasa .Dulce,cremoasa ,racoritoare ,un desert ideal .Daca tineti post cu siguranta va va incanta la maxim papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 700 ml lapte de soia
  • 1 plic praf budinca cu gust de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • In plus:
  • 5-6 capsuni mari
  • 2 banane
  • 1 piersica
  • 1 plic Tort-Gelee transparent
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe (de post):

Pentru aluatul de tarta am amestecat faina cu un praf de sare,zaharul pudra,zaharul vanilat si praful de copt. Am turnat apoi uleiul si apa calduta si am framantat un aluat nelipicios pe care l-am lasat sa se odihneasca aprox. 1 ora la temperatura camerei. Am tapetat o tava de tarta(26 cm) cu unt si faina si am intins aluatul in tava. Am bagat apoi tava la frigider pentru 15 minute. Am intepat aluatul din loc in loc si am bagat tarta in cuptorul preincalzit pana s-a aurit usor pe margini. Am lasat tarta sa se raceasca in forma si intre timp am preparat crema.

Am pus laptele de soia intr-o craticioara pe foc mic pana a atins punctul de fierbere. Am amestecat praful de budinca cu zaharul si faina apoi am turnat treptat laptele fierbinte amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase. Am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat. Am luat de pe foc,am adaugat zaharul vanilat si am lasat crema la racit pana a ajuns la temperatura camerei.(sa fie doar usor calduta). Am mixat crema cca 1 minut la viteza mare apoi am pus-o peste tarta si am nivelat bine.

Am taiat capsunile ,piersicile si bananele in felii potrivite.(feliile de banane le-am stropit cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida). Am asezat apoi fructele peste crema. Am preparat tort-gelee-ul conform instructiunilor de pe plic si l-am turnat peste fructe. Am dat tarta la rece pentru minim 5-6 ore sau de preferat peste noapte.

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice fructe va plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (22)

Rocsi 1

07.03.2014, 20:21

Super delicioasa

Lia_ 1

08.03.2014, 15:14

este un rasfat in post. arata senzational

Lavinia 1

08.03.2014, 20:03

Multumesc,dragii mei

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa rapida de post