Tarta cu fructe (de post)

de Lavinia in Prajituri, 7 Mar 2014 | 11429 vizualizari

 

Este o tarta absolut delicioasa .Dulce,cremoasa ,racoritoare ,un desert ideal .Daca tineti post cu siguranta va va incanta la maxim papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 700 ml lapte de soia
  • 1 plic praf budinca cu gust de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • In plus:
  • 5-6 capsuni mari
  • 2 banane
  • 1 piersica
  • 1 plic Tort-Gelee transparent
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe (de post):

Pentru aluatul de tarta am amestecat faina cu un praf de sare,zaharul pudra,zaharul vanilat si praful de copt. Am turnat apoi uleiul si apa calduta si am framantat un aluat nelipicios pe care l-am lasat sa se odihneasca aprox. 1 ora la temperatura camerei. Am tapetat o tava de tarta(26 cm) cu unt si faina si am intins aluatul in tava. Am bagat apoi tava la frigider pentru 15 minute. Am intepat aluatul din loc in loc si am bagat tarta in cuptorul preincalzit pana s-a aurit usor pe margini. Am lasat tarta sa se raceasca in forma si intre timp am preparat crema.


Am pus laptele de soia intr-o craticioara pe foc mic pana a atins punctul de fierbere. Am amestecat praful de budinca cu zaharul si faina apoi am turnat treptat laptele fierbinte amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase. Am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat. Am luat de pe foc,am adaugat zaharul vanilat si am lasat crema la racit pana a ajuns la temperatura camerei.(sa fie doar usor calduta). Am mixat crema cca 1 minut la viteza mare apoi am pus-o peste tarta si am nivelat bine.


Am taiat capsunile ,piersicile si bananele in felii potrivite.(feliile de banane le-am stropit cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida). Am asezat apoi fructele peste crema. Am preparat tort-gelee-ul conform instructiunilor de pe plic si l-am turnat peste fructe. Am dat tarta la rece pentru minim 5-6 ore sau de preferat peste noapte.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice fructe va plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

07.03.2014, 20:21

Super delicioasa

Lia_ 1

08.03.2014, 15:14

este un rasfat in post. arata senzational

Lavinia 1

08.03.2014, 20:03

Multumesc,dragii mei

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si fructe