Tarta cu fructe (de post)

de Lavinia in Prajituri, 7 Mar 2014 | 20234 vizualizari

 

Este o tarta absolut delicioasa .Dulce,cremoasa ,racoritoare ,un desert ideal .Daca tineti post cu siguranta va va incanta la maxim papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 700 ml lapte de soia
  • 1 plic praf budinca cu gust de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • In plus:
  • 5-6 capsuni mari
  • 2 banane
  • 1 piersica
  • 1 plic Tort-Gelee transparent
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe (de post):

Pentru aluatul de tarta am amestecat faina cu un praf de sare,zaharul pudra,zaharul vanilat si praful de copt. Am turnat apoi uleiul si apa calduta si am framantat un aluat nelipicios pe care l-am lasat sa se odihneasca aprox. 1 ora la temperatura camerei. Am tapetat o tava de tarta(26 cm) cu unt si faina si am intins aluatul in tava. Am bagat apoi tava la frigider pentru 15 minute. Am intepat aluatul din loc in loc si am bagat tarta in cuptorul preincalzit pana s-a aurit usor pe margini. Am lasat tarta sa se raceasca in forma si intre timp am preparat crema.

Am pus laptele de soia intr-o craticioara pe foc mic pana a atins punctul de fierbere. Am amestecat praful de budinca cu zaharul si faina apoi am turnat treptat laptele fierbinte amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase. Am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat. Am luat de pe foc,am adaugat zaharul vanilat si am lasat crema la racit pana a ajuns la temperatura camerei.(sa fie doar usor calduta). Am mixat crema cca 1 minut la viteza mare apoi am pus-o peste tarta si am nivelat bine.

Am taiat capsunile ,piersicile si bananele in felii potrivite.(feliile de banane le-am stropit cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida). Am asezat apoi fructele peste crema. Am preparat tort-gelee-ul conform instructiunilor de pe plic si l-am turnat peste fructe. Am dat tarta la rece pentru minim 5-6 ore sau de preferat peste noapte.

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice fructe va plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe (de post)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post