Brioșe cu ciocolată și nuci

de Pur_si_simplu_papa_bun in Prajituri, 15 Ian 2012 | 2472 vizualizari

 

Cum îți poți petrece duminica dimineața în timp ce afară ninge viscolit (deci nici o șansă de ieșit afară că brrr... îți îngheață nasul:))? Vă spun ce am făcut eu, dacă nu era evident :))... am copt brioșe cu ciocolată și nuci! Delicioase și ți se topesc în gură!!!

 

INGREDIENTE

  • 130 g unt topit și răcit
  • 250 g făină
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 130 ml lapte călduț
  • zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie
  • miez de nucă (aprox o mână)
  • un praf de sare
  • câteva bucățele de ciocolată mărunțită
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu ciocolată și nuci:

Ouăle împreună cu zahărul și praful de sare le-am mixat până și-au dublat volumul, peste care am turnat încet untul și laptele, amestecând continuu. Separat făina am cernut-o cu praful de copt, apoi am adăugat zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie.

Următorul pas a fost să amestec ingredientele solide cu cele lichide până se omogenizează. Am adăugat la final nuca și ciocolata mărunțite.

Cu o linguriță am umplut pe trei sferturi hârtiuțele de brioșe așezate în tava de muffins (achiziție recentă :))) și le-am dat la cuptor la 180 grade pentru 15-20 minute, până s-au rumenit ușor.

Le-am pudrat cu zahăr vanilat și le savurăm cu o ceașcă de ceai sau de cafea.

Să aveți poftă bună!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu ciocolată și nuci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

anomisana 1

22.01.2012, 11:57

O bunătate brioşele astea.

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:35

bune bune

Bya Ralu 1

04.01.2013, 23:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere si glazurate cu ciocolata