Rulada Padurea Neagra

de JulyCris in Prajituri, 13 Ian 2014 | 1663 vizualizari

 

Foarte,foarte,foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 50 gr faina
  • 75 gr zahar tos fin
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 550 crema de branza Hohland
  • 4 lingurite coaja rasa de portocala
  • 4 linguri suc de portocala
  • 4 linguri zahar pudra
  • Decor
  • fasii lungi de coaja de portocala
  • 3 linguri zahar
  • Optional
  • 2 banane
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Padurea Neagra:

Blat

Intr-un bol mai mare se bat ouale cu zaharul pana cand se obtine o crema groasa de culoare deschisa care isi tripleaza volumul. Se foloseste mixerul.Se adauga faina,amidonul,pudra de cacao. Faina se adauga si se amesteca cu grija pt ca aluatul sa se mentina aerat.Se tapeteaza taca cu hartie de copt(33/22cm) si se toarna aluatul.Dupa ce s-a copt(10-15 minute),se acopera cu un servet umed si se lasa la racit in tava,apoi se rastoarna pe hartie de copt.

Crema

Se pregateste crema din toate ingredientele,batand cu mixerul pana cand se obtine un amestec omogen. Se intinde peste foaie toata cantitatea,se adauga banane(optional) si se ruleaza cu grija.

Pt decor

Se caramelizeaza zaharul,se adauga apa si se fiebe amestecul,amestecand continuu. Se adauga fasiile de coaja de portocala si se continua fierberea pana se caramelizeaza.Se ia de pe foc,iar coaja de portocala se lasa la racit pe o farfurie.Se decoreza rulada.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Rulada Padurea Neagra-0
Rulada Padurea Neagra-1
Rulada Padurea Neagra-2
Rulada Padurea Neagra-3
Rulada Padurea Neagra-4
Rulada Padurea Neagra-5

COMENTARII (7)

Rocsi

Rocsi 1

13.01.2014, 19:48

Cat de faina

JulyCris

JulyCris 1

13.01.2014, 23:17

Va multumesc!
Raspuns pt 2014(Laura din cate inteleg ) Blatul se numeste asa....Blat Rulada Padurea Neagra...Probabil pt ca e negru Cu siguranta merge umplut si cu frisca si visine si se rezolva problema denumirii.Crema pe care i-am pus-o eu merge si la torturi si alte prajituri.Iertati-mi nestiinta...sunt si eu noua

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

14.01.2014, 08:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05