Desert mini eclere

de GeorgiG in Prajituri, 14 Mar 2019 | 292 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • sare
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 3-4 linguri lapte
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini eclere:

Pentru coji punem intr-un vas apa, uleiul si sarea. Punem vasul pe foc si lasam pana da clocot. Dam vasul deoparte si adaugam toata faina o data, amestecand pana se omogenizeaza. Lasam compozitia sa se racoreasca cateva minute apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand energic dupa fiecare.


Punem compozitia intr-un posh si formam gogoselele intr-o tava cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.Scoatem cojile pe un gratar sa se raceasca.


Pentru crema punem intr-un vas pe foc 400 ml lapte. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, amidonul si restul de lapte.


Cand laptele s-a incins bine adaugam amestecul de galbenusuri si fierbem pana se ingroase crema, amestecand continuu.


Cand crema s-a ingrosat luam vasul de pe foc si incorporam treptat untul.Adaugam esenta de vanilie si lasam crema sa se raceasca.


Dupa ce cojile s-au racit, taiem partea superioara a fiecareia, ca un capacel, umplem interiorul cu crema, asezam capacelul deasupra cremei.


Topim ciocolata cu laptele si o distribuim pe fiecare capacel.


Au fost excelente.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

15.03.2019, 20:14

Iubesc eclerele!

miki_a 1

16.03.2019, 05:32

Waw , delicioaseeee mai sunt!

simona72 1

18.03.2019, 15:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede