Este vremea prunelor si vreau sa profit din plin de ele. Pentru astazi am ales o tarta cu o usoara aroma de scortisoara. Este foarte usor de preparat si mult mai usor de devorat :).
Din faina, unt, zahar, vanilie, faina si praf de copt framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Il invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 de minute.
Intre timp spalam prunele si le taiem pe jumatate, scotand samburii.
Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o tava de tarta, unsa cu unt. Asezam deasupra jumatatile de prune.
Pentru crumble amestecam faina cu untul, scortisoara si zaharul. Va rezulta un aluat sfaramicios pe care il vom repartiza pe toata suprafata tartei.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~40 de minute).
Lasam sa se raceasca in tava apoi pudram cu putin zahar si portionam.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro