Tarta cu prune si crumble

de La Ancuta in Prajituri, 21 Sep 2011 | 2764 vizualizari

 

Este vremea prunelor si vreau sa profit din plin de ele. Pentru astazi am ales o tarta cu o usoara aroma de scortisoara. Este foarte usor de preparat si mult mai usor de devorat :).

 

INGREDIENTE

  • 180 g faina
  • 80 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1/2 kg prune
  • Pentru crumble:
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si crumble:

Din faina, unt, zahar, vanilie, faina si praf de copt framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Il invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 de minute.


Intre timp spalam prunele si le taiem pe jumatate, scotand samburii.


Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o tava de tarta, unsa cu unt. Asezam deasupra jumatatile de prune.


Pentru crumble amestecam faina cu untul, scortisoara si zaharul. Va rezulta un aluat sfaramicios pe care il vom repartiza pe toata suprafata tartei.


Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~40 de minute).


Lasam sa se raceasca in tava apoi pudram cu putin zahar si portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

La Ancuta 1

23.09.2011, 15:18

Multumesc Florina

La Ancuta 1

23.09.2011, 15:19

Sidy, Silvioara a mai ramas cate o bucatica pentru fiecare

Lau 1

04.10.2011, 22:42

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere