Alivenci moldovenesti

de _Alina_ in Prajituri, 19 Iun 2012 | 6618 vizualizari

 

Cand eram copil, vecina mea ma rasfata mereu cu alivenci... In memoria dansei am facut si eu alivenci, dar vedeti voi... tot mai bune erau ale ei! Nu mai stiu exact ce cantitati folosea, dar stiu ingredientele in mare (pe ici pe colo am facut cateva schimbari), iar procedeul nu l-am uitat. Evident ca dansa nu le facea cu crema, dar erau minunate asa simple! Daca n-ati macat pana acum alivenci, va indemn sa o faceti!

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de lapte
  • 1 cana faina de porumb grisata
  • 1/2 cana de gris
  • 1/2 cana smantana
  • 1/4 zahar alb
  • 1/4 cana zahar brun
  • 3 lg ulei de palmier
  • 3 oua
  • Crema:
  • 300 g branza din iaurt
  • 3 lg miere de salcam
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci moldovenesti:

1. Laptele il puneti la fiert, iar cand da in clocot opriti focul. Adaugati faina de porumb si grisul in ploaie si amestecati.


2. Intr-un bol amestecati ouale cu zaharul, smantana si uleiul.


3. Puneti compozitia de la pasul 1 in cea de la pasul 2 si mixati bine.


4. Puneti intr-o tava (cu dim. 35x25 cm) tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor (preincalzit) la 190°C 60 min.


5. Dupa ce scoateti din cuptor lasati sa se raceasca putin apoi puteti taia.


6. Pentru crema amestecati branzica cu mierea.


7. Puneti crema de branza intr-un posh si puneti pe fiecare bucatica.









 

TIPS-URI

1

Cana folosita are o capacitate de 400 ml.

2

Daca vreti sa fie mai inalta, puteti folosi o tava mai mica.

3

Puteti pune fructe confiate inainte de a introduce in cuptor (eu am pus merisor pe 1/2 din tava).

4

Se poate pune branza si in compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (25)

_Alina_ 1

20.06.2012, 20:22

Mihaela sunt tare bune! Toata copilaria am avut parte de rasfat cu asa ceva

nadea68 1

06.08.2013, 17:48

babi5 1

06.08.2013, 23:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32