Alivenci moldovenesti

de _Alina_ in Prajituri, 19 Iun 2012 | 7621 vizualizari

 

Cand eram copil, vecina mea ma rasfata mereu cu alivenci... In memoria dansei am facut si eu alivenci, dar vedeti voi... tot mai bune erau ale ei! Nu mai stiu exact ce cantitati folosea, dar stiu ingredientele in mare (pe ici pe colo am facut cateva schimbari), iar procedeul nu l-am uitat. Evident ca dansa nu le facea cu crema, dar erau minunate asa simple! Daca n-ati macat pana acum alivenci, va indemn sa o faceti!

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de lapte
  • 1 cana faina de porumb grisata
  • 1/2 cana de gris
  • 1/2 cana smantana
  • 1/4 zahar alb
  • 1/4 cana zahar brun
  • 3 lg ulei de palmier
  • 3 oua
  • Crema:
  • 300 g branza din iaurt
  • 3 lg miere de salcam
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci moldovenesti:

1. Laptele il puneti la fiert, iar cand da in clocot opriti focul. Adaugati faina de porumb si grisul in ploaie si amestecati.


2. Intr-un bol amestecati ouale cu zaharul, smantana si uleiul.


3. Puneti compozitia de la pasul 1 in cea de la pasul 2 si mixati bine.


4. Puneti intr-o tava (cu dim. 35x25 cm) tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor (preincalzit) la 190°C 60 min.


5. Dupa ce scoateti din cuptor lasati sa se raceasca putin apoi puteti taia.


6. Pentru crema amestecati branzica cu mierea.


7. Puneti crema de branza intr-un posh si puneti pe fiecare bucatica.









 

TIPS-URI

1

Cana folosita are o capacitate de 400 ml.

2

Daca vreti sa fie mai inalta, puteti folosi o tava mai mica.

3

Puteti pune fructe confiate inainte de a introduce in cuptor (eu am pus merisor pe 1/2 din tava).

4

Se poate pune branza si in compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

_Alina_ 1

20.06.2012, 20:22

Mihaela sunt tare bune! Toata copilaria am avut parte de rasfat cu asa ceva

nadea68 1

06.08.2013, 17:48

babi5 1

06.08.2013, 23:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amintiri din copilarie- Alivanca moldoveneasca